Nya Tiktok-trenden gör många unga oroliga
Nya Tiktok-trenden gör många unga oroliga - Foto: Francisco Seco/Janerik Henriksson/TT

Hånfulla Tiktok-trenden skakar unga: "Min största rädsla"

Den nya hånfulla trenden går ut på att smygfota människor som anses lustiga. Dessa hängs sedan ut på Tiktok, med musik om Gargamel till. Nu är många unga livrädda att det själva eller en familjemedlem ska bli uthängda.


En ny hånfull trend sprider sig som en löpeld på Tiktok under #gargasnipes. Trenden går ut på att smygfotografera människor som man uppfattar som lite udda eller tokiga. De smygtagna bilderna är oftast på äldre personer, personer som sitter försjunkna i sina egna tankar eller någon med mycket färgglada kläder. 

Hånfulla trenden på Tiktok

De smygtagna bilderna lägger unga sedan upp i ett bildspel, tillsammans med musik om Gargamel. Gargamel är känd som den onda figuren i smurfarna. 

Vissa har sett sig själva och personer de känner under denna hashtaggen, och är mycket ledsnaa över detta. I kommentarsfält så är de flesta kommentarerna förtvivlade och upprörda över att denna hånfulla trend, som hänger ut människor och många ber varandra sluta.

Flera vädjar om att trenden ska stoppas

Flera Tiktok-användare har nu själva lagt ut egna videor på plattformen där de delar med sig av sin rädsla att själva bli uthängda och uppmanar folk att sluta.

Många är rädda för att gå ute och utrycker hur rädda och ledsna de skulle bli om de blev uthängda eller såg någon de kände som blivit det.

/
/
Senaste nytt

EU-pengar till UNRWA

Musk stämmer Open AI – för mycket vinstfokus

Elon Musk stämmer Open AI och dess vd Sam Altman. Enligt Musk har Open AI – en pionjär inom artificiell intelligens – agerat i strid med sina stadgar genom att fokusera för mycket på att göra vinster, enligt världens rikaste man.

Kundernas kritikstorm mot Kellogg's: "Dystopiskt"

Ett uttalande från flingjätten Kellogg's vd har fått folk att reagera starkt. Anledningen? Han tycker att frukostflingor kan ätas som middag hos dem som behöver spara pengar.

Betalningskungen: Klarnas vd får miljonlyft – trots miljardförlusten

De senaste två årens miljardförluster hindrade inte Klarnas vd från att höja lönen för sig själv och de andra i ledningsgruppen med rekordbelopp. Så här många miljoner tjänar de efter rekordhöjningen på 70 procent.

Navalnyjs kropp framme vid kyrkan – flera gripna

Aleksej Navalnyjs kista har anlänt till kyrkan. Men familjen hindrades in i det sista från att hämta hans kropp från bårhuset. Enligt medierapporter har flera personer som samlats i samband med begravningen gripits.

Livstids fängelse för mord och nio mordförsök

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till livstids fängelse för mordet på en annan ung man på en snabbmatsrestaurang i Rågsved i södra Stockholm, meddelar Södertörns tingsrätt.