Nya Tiktok-trenden gör många unga oroliga
Nya Tiktok-trenden gör många unga oroliga - Foto: Francisco Seco/Janerik Henriksson/TT

Hånfulla Tiktok-trenden skakar unga: "Min största rädsla"

Den nya hånfulla trenden går ut på att smygfota människor som anses lustiga. Dessa hängs sedan ut på Tiktok, med musik om Gargamel till. Nu är många unga livrädda att det själva eller en familjemedlem ska bli uthängda.


En ny hånfull trend sprider sig som en löpeld på Tiktok under #gargasnipes. Trenden går ut på att smygfotografera människor som man uppfattar som lite udda eller tokiga. De smygtagna bilderna är oftast på äldre personer, personer som sitter försjunkna i sina egna tankar eller någon med mycket färgglada kläder. 

Hånfulla trenden på Tiktok

De smygtagna bilderna lägger unga sedan upp i ett bildspel, tillsammans med musik om Gargamel. Gargamel är känd som den onda figuren i smurfarna. 

Vissa har sett sig själva och personer de känner under denna hashtaggen, och är mycket ledsnaa över detta. I kommentarsfält så är de flesta kommentarerna förtvivlade och upprörda över att denna hånfulla trend, som hänger ut människor och många ber varandra sluta.

Flera vädjar om att trenden ska stoppas

Flera Tiktok-användare har nu själva lagt ut egna videor på plattformen där de delar med sig av sin rädsla att själva bli uthängda och uppmanar folk att sluta.

Många är rädda för att gå ute och utrycker hur rädda och ledsna de skulle bli om de blev uthängda eller såg någon de kände som blivit det.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!