På måndag 8/5 släpper Lidl en ny limiterad klädkollektion
På måndag 8/5 släpper Lidl en ny limiterad klädkollektion - Foto: Christine Olsson/Roger Lundsten / TT

Lidl släpper ny klädkollektion – förväntas bli kaos: "Häng på låset"

Måndagen den 8/5 släpper Lidl en ny limiterad klädkollektion och enligt Lidls presschef Nahir Aslan förväntas trycket bli riktigt högt. Historiskt sett har efterfrågan varit hög på Lidls klädkollektioner och plagg har sålts dyrt på auktionssajter.


Affärskedjan Lidl släpper med jämna mellanrum klädkollektioner i limiterade upplagor. De senaste åren har klädkollektionerna blivit otroligt populära och trycket har varit väldigt högt vid nya släpp. 

Lidl-skor såldes för flera tusen på auktionssajt

År 2020 släppte Lidl en limiterad klädkollektion som blev väldigt populär. Allt sålde slut väldigt fort och andrahandsmarknaden på varorna blev stor. Ett par skor som kostat 199 kronor i butik såldes för flera tusen på auktionssajter, något som Göteborgs-Posten skrivit mer om.

Nu är det dags igen och trycket förväntas bli lika högt som tidigare släpp. Måndag den 8/5 släpper Lidl en ny sommarinspirerad klädkollektion med olika kläder, badkläder och skor.

Ny limiterade klädkollektion släpps

I en intervju med Lidls presschef Nahir Aslan berättar han om hur de förberett sig inför måndagens klädsläpp. Det talar nämligen för att det kommer bli ett väldigt högt tryck även denna gång, menar Nahir.

– Det är alltid stort tryck när vi släpper våra limiterade kollektioner och eftersom sortimentet är begränsat är det inte säkert att alla som vill har möjlighet att köpa plagg, säger Nahir till Nyheter24.

Trycket förväntas bli högt

Butikerna står redo på måndag, men det är först till kvarn som gäller på alla produkter.

Vad ska man tänka på om man vill köpa något från kollektionen?

– Det är först till kvarn som gäller, så vill man vara säker på att få köpa något bör man vara tidigt ute, kanske till och med hänga på låset, säger Nahir Aslan till Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!