Vattenfall släpper en face mist i begränsad upplaga
Vattenfall släpper en face mist i begränsad upplaga - Foto: Pexels/Jessica Gow/TT

Vattenfall lanserar face mist – förväntas ta slut fort: "Var snabb"

Energijätten Vattenfall släpper en face minst gjord av industriella utsläpp. Ansiktsmisten kallas för Industrial Emissions Face Mist och kommer endast finnas i en begränsad upplaga.


Vattenfall är ett energiföretag ägt av svenska staten, skriver regeringen på sin webbplats. Vattenfall är ett av de största energiföretagen i Europa och är aktivt inom alla delar av energikedjan, inklusive produktion, distribution och försäljning av energi.

Regeringen skriver att företaget vill driva utvecklingen mot miljömässigt hållbar energiproduktion. Företaget är mest känt för sin produktion av kolkraft och vattenkraft men har också en produktion av kärnkraft, naturgas, vindkraft och biomassa.

Vattenfall lanserar en face mist

Nu lanserar företaget även en face mist. På sin hemsida skriver Vattenfall att de jobbar i en bransch för fossilfri vätgas, som är ett bränsle som släpper ut vatten istället för koldioxid.

Den fossilfria vätgas som kommer ut ska enligt Vattenfall vara extremt ren. Detta vill de alltså illustrera genom att skapa en face mist av industriella utsläpp.

Influencers gör samarbeten med Vattenfall och deras nya produkt

Flera influencers, där ibland Loreen och Amanda Schulman, har nu gått ut och gjort samarbeten på Instagram med Vattenfall, inför släppet av face minsten. Amanda Schulman fick stå emot hård kritik på grund av samarbetet, något som Nyheter24 skrivit mer om.

Följarna rasar på Amanda Schulman efter samarbetet med Vattenfall: "Skärp till dig"

Så mycket kostar Industrial Emissions Face Mist

Face misten kallas för “Industrial Emissions Face Mist” och kommer finnas i flaskor på 50 milliliter. Ansiktsmisten lanseras klockan 18:00 den 21 maj och finns så långt lagret räcker, så det gäller att vara på hugget om man vill ha ett exemplar.

Vattenfalls hemsida skriver de att Industrial Emission Face Mist inte är till salu, men att de självklart vill att alla ska kunna ta del av lite industriella utsläpp i sin skönhetsrutin. Därför kommer flaskorna vara helt gratis. 

"Det är först till kvarn som gäller så långt lagret räcker, så var snabb", skriver Vattenfall på sin hemsida.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!