Var observant på tjuvar under semestern
Var observant på tjuvar under semestern - Foto: Francisco Ubilla & Martina Holmberg / TT

Då är det störst chans att tjuvarna slår till mot dig - i svenska semesterparadiset

Att åka på solsemester är något många svenskar älskar. Men det finns också en förhöjd risk att utsättas för brott i solparadiset. Nu inleds en ny polisoperation för att få bukt med stölder riktade mot turister.


När det drar ihop sig för semester är inte det första man tänker på att det finns en risk för att bli rånad eller bestulen. Dock har det, dessvärre, blivit allt vanligare med allt från väskryckare till rånarligor i det spanska paradiset Mallorca. 

Spansk polis inleder "Operation sommar"

Det har gått så långt att spansk polis nu inleder ”Operation sommar” för att komma till en lösning på problemen med att turister utsätts för brott, det skriver Aftonbladet.

De nya hårdare tagen i ”Operation sommar” kommer att innefatta ett ökat antal poliser på svenskön, bland annat på Palmas flygplats, stränder och runt stadskärnan. 

De listiga tjuvarna brukar passa på att slå till när du minst anar det, nämligen när du lämnar värdesaker obevakade för att ta dig ett dopp.

Tidningen skriver att man hittills har beslagtagit nära 2 000 euro och 117 klockor.

Men det är inte bara på Mallorca man tar hårdare tag mot brottsligheten riktad mot turister. På öarna Ibiza och Menorca har man också fått en ökad polisbevakning för att öka säkerheten och man beräknar att det kommer vara så under hela turistsäsongen. 

Ska du på semester? Glöm då inte att bevaka dina ägodelar, eller låt någon vakta dem när du badar! 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!