Olof K Gustafsson påstår sig vara vd för Escobar Inc.
Olof K Gustafsson påstår sig vara vd för Escobar Inc. - Foto: Alex Brandon och Twitter

Olof K Gustafsson fick frågan om sitt mest kriminella möte – pekar ut oväntade kändisen

Olof K Gustafsson är svensken som påstår sig vara vd för knarkkungen Pablo Escobars familjeföretag, och hans karriär har väckt många frågetecken. Mene vem är egentligen den mest kända kriminella han har träffat?


Den colombianske knarkkungen Pablo Escobar var ledare för den våldsamma Medellínkartellen, och under 1980- och 1990-talet höll han i en stor del av kokainhandeln. 

I dag äger hans bror Roberto Escobar ett företag vid namn Escobar Inc, vars verksamhet går ut på att förvalta knarkkungens varumärke. Och sedan 2014 påstår sig svenske Olof K Gustafsson vara vd för företaget. 

Så träffade Olof K Gustafsson sin fru Svetlana: "One thing leads to another..."

Olof K Gustafsson är vd för Pablo Escobars företag 

Spekulationerna om Escobarsvensken från Ekerö har varit många. Har han så mycket pengar som han påstår? Är hans rikedom och flådiga livsstil en bluff? Olof K Gustafsson har nämligen aldrig redovisat någon inkomst i Sverige, och många delar av hans historia går inte att bekräfta. 

Enligt Olof K Gustafsson själv ser han ingen problematik med att jobba för Pablo Escobars bolag. Den omdiskuterade svensken menar nämligen att det inte går att veta säkert om Pablo Escobar var kriminell eller inte. 

– Jag kan inte bevisa att Pablo Escobar har smugglat några droger Jag kan inte bevisa att han har varit involverad i de här grejerna som står på Wikipedia. Jag har inga bevis eller belägg för att det har skett. För han har inte blivit dömd i domstol. 

– Jag jobbar inte för en dömd kriminell. Pablo Escobar har dömts för tv-smuggling, och det låter ju inte så grovt om man jämför med många svenska kriminella. 

Olof K Gustafsson: "Roberto Escobar har aldrig dömts"

Inte heller ser Olof K Gustafsson något etiskt dilemma med att jobba för knarkkungens bror Roberto Escobar. 

– Roberto Escobar har aldrig dömts, utan han har suttit häktad en väldigt lång period. Varför då? Jo, för att de har väntat på att döma han för massa olika brott som han har stått anklagad för. Men de har aldrig dömt Roberto för vare sig för mord, drogsmuggling eller någonting, säger Olof K Gustafsson och fortsätter: 

– Jag känner folk här i Sverige som är betydligt mer kriminella, och kriminellt lagda än vad jag har sett från dem i Colombia. 

Olof K Gustafsson säger också att frågan om hur kriminell Pablo Escobar var, är en del av “mysteriet” som Escobar Inc kapitaliserar på. 

Galna summan – det här är det dyraste Olof K Gustafsson äger: "100 miljoner"

Escobar-svensken: "Jag gör inga affärer med några kriminella"

Men vem är egentligen den mest kända dömda brottslingen som Olof K Gustafsson stött på, under sin omdiskuterade karriär? Enligt honom själv är det här en definitionsfråga. 

– Jag gör inga affärer med några kriminella över huvud taget. Vi är ett holdingbolag. Jag har inga problem att ta en bild med någon. Jag är inte finkänslig. Det spelar ingen roll vad de har gjort. Det finns massa kända personer som jag tagit bilder med. 

Donald Trump har jag ju träffat många gånger och tagit många bilder med. Enligt USA så är han ju den mest kriminella presidenten någonsin. 

När Nyheter24 pratade med Olof K Gustafsson var Donald Trump ännu inte dömd för sexuella övergrepp och förtal. Men trots att domen ännu inte hade fallit, menar Escobarsvensken att Donald Trump är, utifrån “folkets definition”, den mest kända kriminell han har träffat. 

– Enligt folkets definition så är det ju förmodligen Donald Trump just nu skulle jag säga. Han ligger högt där. Det är ändå en sittande president som har begått nästan en coup d'etat på sitt eget folk. Så kändast är förmodligen han. 

Här kan du läsa alla våra artiklar om Olof K Gustafsson

Relaterat
Senaste nytt

Almega: Utrymme att höja priserna

Erica, 30, hittade enorma kantareller: “Nybörjartur”

Erica Dahl var ute och plockade svamp för första gången när hon fick syn på något gult på håll. Det gula visade sig vara enorma kantareller.

Arlandas passpolis stänger – hit får du vända dig för ett provisoriskt pass

Resenärer från Arlanda gör klokt i att kolla en extra gång att passet är med. Nu försvinner nämligen den sista livlinan när passpolisen stänger sitt kontor på flygplatsen.

Två sprängningar dagarna före skredet

Skredet syns som en utsträckt signal från klockan 01.40 och framåt, natten till i lördags. Enligt data från Svenska nationella seismiska nätet skedde dock också två sprängningar nära Stenungsund, dagarna före det stora raset.

Polisen i Skellefteå rapporterar om stöld

"Skellefteå, många extraljusstölder under september", skriver polisen på sin hemsida.

Filippinerna: Vi har tagit bort Kinas barriär

Kina lade ut en flytande barriär för att hålla filippinska fiskare borta från ett omstritt rev i Sydkinesiska havet. Men den fick bara vara kvar i några dagar.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.