Olof K Gustafsson berättar om det dyraste han äger
I sociala medier visar Olof K Gustafsson upp en flådig livsstil. - Foto: Twitter/Olof K Gustafsson och Nyheter24

Galna summan – det här är det dyraste Olof K Gustafsson äger: “100 miljoner”

Den omsusade Olof K Gustafsson är vd för Pablo Escobars bolag. Han syns inte sällan i dyra privatplan och bakom ratten i dyra bilar. För Nyheter24 avslöjar Escobarsvensken vad som egentligen är det dyraste han äger – och det visar sig ligga på en saftig summa.


Olof K Gustafsson har varit ett omdiskuterat namn sedan han som 17-åring drev fyra företag, och bland annat köpte in rättigheterna till att ge ut Simpsons som ett seriealbum. Redan då planerade han att bli dollarmiljardär innan han hade fyllt 30. 

Olof K Gustafsson om karriären innan Escobar Inc: "Sov på golvet"

I dag är Olof K Gustafsson 29 år gammal. För Nyheter24 berättar han om hur det hela började. 

– Jag åkte till USA när jag var ung, precis efter att jag hade tagit studenten. Samma dag mer eller mindre var jag redan i Los Angeles. Min mamma hade lovat mig guld och gröna skogar, att jag skulle få boende och allting. Det sket sig så då bodde jag på ett kontor istället, berättar Olof K Gustafsson och fortsätter: 

– Alla mina kontakter i dag härstammar från att jag faktiskt sov på golvet i runt ett år och åtta månader, på ett litet kontor, och var tvungen att skapa kontakter från ingenstans. För de kontakter som jag kände, gymnasiekompisar, de ville inte prata med mig. Så då raderade jag alla de kontakterna direkt och var tvungen att skaffa nya. 

Olof K Gustafsson är vd för Pablo Escobars bolag – den svindlande förmögenheten

Olof K Gustafsson är vd för Escobar Inc.

I dag har han en topposition inom Pablo Escobars familjeföretag. 2014 träffade han den döde knarkkartelledarens bror Roberto Escobar, och kort därpå blev han vd för företaget Escobar Inc. 

Enligt egen utsago, och utifrån vad han visar upp på sociala medier, så har Olof K Gustafsson under sina år i rampljuset samlat på sig en stor förmögenhet. Inte sällan har han fotats vid ett privatplan eller bakom ratten på en lyxig bil. 

Däremot har Olof K Gustafsson aldrig redovisat någon inkomst i Sverige, och många har därmed ställt sig kritiska till huruvida han faktiskt har så mycket pengar som det verkar. För Nyheter24 berättar han att han slutade räkna sin förmögenhet för länge sedan. 

Här kan du läsa mer om Escobarsvensken Olof K Gustafssons förmögenhet

Escobarsvensken Olof K Gustafsson om det dyraste han äger

Escobar-vd:n har berättat för Nyheter24 att han som mest tjänat tolv miljoner dollar på ungefär tre dagar. Men vad är då det allra dyraste som Olof K Gustafsson äger? 

– Min dotter, tänkte jag säga. Det är det mest värdefulla, säger han med ett skratt och tillägger: 

– Men om man tänker rent penningmässigt så... Ja, det är förmodligen fastigheter. 

Escobar-vd:n har nämligen länge bott i Dubai, och nu även i Marbella, där han bor tillsammans med sin dotter och fru Svetlana Gustafsson

– I mitt område i Marbella, jag vill inte säga specifikt var, så ligger villorna på mellan 60 till 100 miljoner kronor. Så det är vad en villa går för. Och jag har inga banklån. Det är ingen som ger Olof K Gustafsson ett lån, berättar Olof K Gustafsson för Nyheter24 och fortsätter: 

– Det finns folk som säger att jag tar lån, men jag kan inte ens få ett sms-lån. Det är ingen som vill låna pengar till Pablo Escobars vd. Så det funkar inte. Vi kan gå på banken och kolla. Det är ingen chans på det, kan jag säga. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!