Här är helgens väder.
Här är helgens väder. - Foto: Johan Nilsson/TT och Illustration Nyheter24

Här blir det bäst väder i helgen – kan bli högsommarvärme: “25 grader”

Från en grå och kall juli kan helgen innebära ett efterlängtat väderomslag. Om du drömmer om soliga dagar är det goda nyheter för invånare på Götalands ostkust– där kan helgen faktiskt bjuda på strålande solsken!


Medan den gråaktiga och svalare trenden håller i sig, förutspår SMHI:s meteorolog Lisa Frost att helgen kommer att fortsätta i samma spår. I Stockholm förväntas temperaturerna ligga på 15-21 grader, med liknande förhållanden i Göteborg där det förutspås temperaturer mellan 15-20 grader

Så blir vädret i helgen – när kommer värmen?

Temperaturerna som varit i juli är något som verkar hålla i sig även under den överskådliga framtiden.

– Vi kan se tio dygn framåt och då är det fortsatt lågtrycksbetonat väder som väntas med regn eller skurar i så gott som hela landet var och varannan dag. Men vi har ju hela augusti kvar så mycket kan hända efter denna 10-dygnsperiod, säger Lisa Frost till Nyheter24.

Här kan du förvänta dig högsommarvärme

Störst chans för sol och värme under helgen är på Götalands ostkust och på Norrlandskusten.

– Som varmast blir det under lördagen längs Götalands ostkust där vi kan komma upp i högsommarvärme på 25, dryga 25 grader. På söndag väntas ostadigt väder med regn och skurar i söder och då får vi istället den högsta temperaturen längst södra Norrlands kustland på uppåt 23-24 grader, säger Lisa Frost till Nyheter24.

Läs mer: Extremhetta runt Medelhavet – därför är det inte värmebölja i Sverige: “Helt annan…”

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!