Bilden är en genrebild och har inget med händelsen att göra.
Bilden är en genrebild och har inget med händelsen att göra. - Foto: Janerik Henriksson/TT och Gunnar Lundmark/TT

Badrum i förfärligt skick – hyresgäst måste betala 125 000 kronor

I ett radhus i Oxie, Malmö har en fuktskada brutit ut. Hyresgästen som inte använt toaletten på fem år meddelade aldrig hyresvärden om detta. Nu stäms denne efter att inte ha betalat för skadeåtgärderna.


Vid ett hembesök hos sin hyresgäst upptäckte hyresvärden ett fuktskadat badrum: Golvet hade mjuknat och gick inte att gå på utan att riskera att det gav vika, gipset hade förlorat sin bärighet och kaklet satt löst. Fuktskadorna hade dessutom spridits till toaletten på våningen under och till lägenhetens hall där mögel börjat växa, vilket Hem & Hyra var först att rapportera om.

Badrummet hade inte använts på fem år

När hyresvärden kontaktar hyresgästen berättar denne att han inte använt toaletten på fem år och istället använt badrummet på nedervåningen – utan att kontakta hyresvärden.

Efter en besiktning krävs det att hela badrummet totalrenoveras. Både väggar och golv behövde brytas upp för att spåra hur långt fuktskadorna hade gått.

Skador för 125 000 kronor

Notan slutade på 125 000 kronor och den hamnade hos hyresgästen. Summan som hyresgästen krävdes på har ännu inte betalats till hyresvärden som efter besiktningen åtgärdat alla skador. En stämningsansökan har nu upprättats mot hyresgästen, skriver Hem & Hyra.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!