Lidl säljer posters av Elin PK.
Lidl säljer posters av Elin PK. - Foto: Christine Olsson/TT/Pressbild Lidl

Lidls posters skapar kaos – ökat i pris med 250 procent på Tradera

Lidl har släppt posters i ett samarbete med bland annat konstnären Elin PK. De har blivit väldigt populära och sålt slut i många butiker. Nu säljs posters på Tradera med en prisökning på 250 procent.


Under förra veckan släppte Lidl, tillsammans med konstnären Elin PK, posters. Postersen föreställer något som för konstnären är typiskt svenskt, när det kommer till mat.

– Min idé kom nästan på en gång: Jag ville jobba med olika typiska svenska, för mig, matsituationer. Frukost utomhus en sommarmorgon, köttbullar med mos och lingon hos farmor och farfar eller jordgubbar med mjölk eller grädde en ljummen junikväll. Jag hade ganska tydliga bilder av hur jag ville att bilderna skulle se ut, så efter skissarbetet har bilderna bara fått växa fram organiskt, säger Elin PK i ett pressmeddelande.

Lidls posters säljs dyrt på Tradera

Elins posters är färgstarka och föreställer som hon beskriver olika mat-situationer. Postersen kostade 149 kronor i nypris och gick att köpa i alla Lidls butiker, under en begränsad period.

Nu uppger folk i olika Facebook-grupper att postersen är helt slutsålda i deras butiker och många letar med ljus och lykta för att få tag i en egen. Flera auktioner ha startats på Tradera och folk verkar vara beredda att betala mycket för att lägga vantarna på en egen poster.

På Tradera har budgivningen pressat upp priserna drastiskt och de sälja nu med över 248 procents prisökning. Så har du hunnit få tag i en poster, så kan den ge dig en rejäl hacka.

Elin PK och Lidls posters säljs dyrt. Foto: Skärmavbild/Tradera
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!