Lidl säljer posters av Elin PK.
Lidl säljer posters av Elin PK. - Foto: Christine Olsson/TT/Pressbild Lidl

Lidls posters skapar kaos – ökat i pris med 250 procent på Tradera

Lidl har släppt posters i ett samarbete med bland annat konstnären Elin PK. De har blivit väldigt populära och sålt slut i många butiker. Nu säljs posters på Tradera med en prisökning på 250 procent.


Under förra veckan släppte Lidl, tillsammans med konstnären Elin PK, posters. Postersen föreställer något som för konstnären är typiskt svenskt, när det kommer till mat.

– Min idé kom nästan på en gång: Jag ville jobba med olika typiska svenska, för mig, matsituationer. Frukost utomhus en sommarmorgon, köttbullar med mos och lingon hos farmor och farfar eller jordgubbar med mjölk eller grädde en ljummen junikväll. Jag hade ganska tydliga bilder av hur jag ville att bilderna skulle se ut, så efter skissarbetet har bilderna bara fått växa fram organiskt, säger Elin PK i ett pressmeddelande.

Lidls posters säljs dyrt på Tradera

Elins posters är färgstarka och föreställer som hon beskriver olika mat-situationer. Postersen kostade 149 kronor i nypris och gick att köpa i alla Lidls butiker, under en begränsad period.

Nu uppger folk i olika Facebook-grupper att postersen är helt slutsålda i deras butiker och många letar med ljus och lykta för att få tag i en egen. Flera auktioner ha startats på Tradera och folk verkar vara beredda att betala mycket för att lägga vantarna på en egen poster.

På Tradera har budgivningen pressat upp priserna drastiskt och de sälja nu med över 248 procents prisökning. Så har du hunnit få tag i en poster, så kan den ge dig en rejäl hacka.

Elin PK och Lidls posters säljs dyrt. Foto: Skärmavbild/Tradera
/
Relaterat
Man i 20-årsåldern stal glass från Lidl – döms till fängelse
En man i 20-årsåldern stal från flera matvarubutiker under samma månad. Nu döms han till fängelse och tvingas betala 14 kronor i skadestånd till Lidl.
Lidls nya miljardrekord - så mycket omsätter lågprisjätten
Lidl tar marknadsandelar i Sverige. Den tyska lågpriskedjan ökade sin omsättning med nästan 18 procent, visar det senaste bokslutet för perioden 1 mars 2022–28 februari 2023.
Lidls hårda diss mot Ica – här hånar lågprisjätten konkurrenten
För några dagar sedan postade Lidl en ny reklamfilm på Instagram, och det är en rejäl känga riktad mot konkurrenten Ica.
Kunderna rasar på Icas reklam: "För helvete sluta"
Det har varit filéveckor på Ica – i alla fall i reklamens värld. Något som kunderna inte uppskattat: "Man mår illa", skriver en följare på matjättens Facebooksida.
Lidls fråga gör kunderna kräkfärdiga: ”Känns som att svälja slembollar”
I ett inlägg på Facebook frågar Lidl kunderna vad de tycker om fiskbullar – och får minst sagt varierande reaktioner.
"Usch hemskt, luktar och smakar illa" är bara en av många kommentar.
Senaste nytt

Kraftig brand i flerbostadshus

Förtvivlad älgjägare: Jag sköt häst

När ett stort brunt djur dök upp tvekade inte älgjägaren. Han sköt, och djuret föll dött ned. Men det visade sig vara en förrymd häst, och jägaren är djupt ångerfull.

Biden oroad för Ukrainastödet

Det är inte bara EU och Ukraina som undrar hur USA:s omfattande stöd till Ukraina kommer att påverkas efter röran som uppstått efter det representanthuset avsatt sin egen talman. Ja, det oroar mig, säger USA:s president Joe Biden till reportrar om kongresskaoset och vad det kan betyda för Ukrainastödet.

Flyger extremhögt – undviker överhettning

1 timme sedan
Hittills har ingen kunnat förklara varför vissa långflyttande fåglar söker sig till extrema höjder – fem till åtta kilometer upp i luften. Men nu tror sig svenska forskare ha löst gåtan.

Man skjuten i Haninge – två gripna i taxi

1 timme sedan
En man i 25-årsåldern har skjutits i Brandbergen i Haninge söder om Stockholm under natten till torsdagen. Kort därefter greps två misstänkta män i 20-årsåldern i en taxi i norra Stockholm.

Trumpflirt med tanken att bli talman

2 timmar sedan
Några röster i det republikanska partiet vill se expresidenten Donald Trump som ny talman i representanthuset i USA:s kongress. Trump flirtar lite med tanken men partiets nuvarande regler skulle sätta stopp för det.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.