Så här kan din bostadsrättsförening spara pengar.
Så här kan din bostadsrättsförening spara pengar. - Foto: Janerik Henriksson/TT och Fredrik Sandberg/TT

Avgörande knepen i räntekrisen – så kan din bostadsförening tjäna pengar

Ekonomiskt tuffare tider med höjda räntor sätter många bostadsrättsföreningar i en tuffare situation. Men det finns åtgärder bostadsrättsföreningar kan ta för att öka sina inkomster, trots kristider.


Sverige befinner sig i en ekonomiskt tuff period med räntehöjningar och dyrare vardagskostnader. Dock finns det saker en bostadsrättsförening kan göra för att förbättra sin ekonomiska utgångspunkt. Här är Sveriges BostadsrättsCentrums bästa tips.

1. Omförhandla lån

Ta kontakt med bostadsrättsföreningens bank och försök omförhandla föreningens lån. Var inte rädd att byta bank om räntan är för hög.

2. Arbeta aktivt för att sänka försäkringspremier

Installera och underhåll säkerhetssystem som brandlarm, inbrottslarm och brandsläckare. Detta kan bidra till att föreningen sparar mycket pengar när det kommer till försäkringskostnader.

3. Använd outnyttjade ytor

Omvandla outnyttjade ytor, så som vindsutrymmen och lokaler, till lägenheter. Detta kan leda till ekonomisk vinst för föreningen.

4. Installera solceller

Att installera solceller är ett bra sätt för en bostadsrättsförening att spara pengar. Föreningen kan då producera el och sälja överskott till elbolag.

Läs mer: Villaägare? Så vet du om du drabbas av en skattesmäll 2024

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!