En man vräks efter att ha matat fåglar.
En man vräks efter att ha matat fåglar. - Foto: FREDRIK PERSSON/TT och Janerik Henriksson/TT

Man vräks efter att ha matat fåglar – grannar fick sova med öronproppar

En man i Göteborg blir nu vräkt efter att grannar klagat till hyresvärden då han matat fåglar på ett sätt som enligt grannarna var störande, detta rapporterar Hem och Hyra.


Mannen som nu vräks vägrade initialt att flytta och hyresvärden valde då driva ärendet vidare till Hyresnämnden i Göteborg. Hyresnämnden beslutade att mannen skulle få bo kvar i sin hyresrätt. Hyresvärden vägrade finna sig i beslutet och överklagade till Svea hovrätt, som gick på hyresvärdens linje, rapporterar Hem & Hyra.

Grannar fick sova med öronproppar

Grunden till hyresvärdens oro för den nu vräkta mannens fågelmatning är att aktiviteten drar till sig skadedjur och smutsar ner. Även grannar som medverkat under processen menar att stora mängder fåglar samlats vid bostaden samt att fåglarnas oväsen varit så illa att dem tidvis varit tvungna att sova med öronproppar.

Den nu vräkta mannen framhärdar att han endast är en djurvän som tycker om att mata småfåglar.

Läs mer: Hot, likmaskar och våld: Student vräkt från lägenhet efter klagomål

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Malmö: Polisen rapporterar om misshandel

Något lägre vinst för Tele2

Mobiloperatören Tele2 redovisar ett rörelseresultat på 1 250 miljoner kronor för det första kvartalet 2024. Det kan jämföras med vinsten på 1 264 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.

Källor: Israel avbröt planer på Iranattacker

Israel uppges vid flera tillfällen de senaste dagarna ha förberett att sjösätta attacker som svar på Irans storskaliga anfall förra helgen. Men av olika skäl har man valt att inte gå vidare med planerna, enligt källuppgifter i flera amerikanska och israeliska medier.