Genrebild.
Genrebild. - Foto: Kallestad Gorm/TT/Janerik Henriksson/TT

Kvällens nyheter 8 februari

Kvällens nyheter i korthet.


Präst blottade sig för barn – döms

En präst ska under sommaren 2022 ha blottat sig på en balkong i Västra Götaland och börjat onanera framför fem barn. Samtidigt som han onanerade ska han ha lyst på sig själv med en ficklampa. I dagarna dömdes prästen.

Läs mer om händelsen här.

Tiktok stämmer EU

Tiktok har precis som Meta stämt EU, då de inte gillar EU:s avgiftsmodell som större plattformar måste följa.

"Vi håller inte med om avgiften och överklagar den på en rad punkter, däribland ett bristfälligt sätt att räkna ut hur många användare vi har per månad", säger en talesperson för Tiktok i ett uttalande.

Läs mer om händelsen här.

Sköt mot lägenhetsdörr – får fängelsestraff

Två män dömdes i dagarna av Norrköpings tingsrätt för att ha avlossat skott mot en lägenhetsdörr i Hageby i september i fjol. Männen döms till nio respektive tio års fängelse.

Läs mer om händelsen här.

Senaste nytt

Åtal: Svårt sjuk valp fick självdö

MP om uranbrytning: “Dyrt och farligt”

MP:s språkrör Daniel Helldén är kritisk till regeringens snabbutredning av uranbrytning. Det är komplicerat, dyrt och farligt, säger han.

Småbarnspappa dödades i misstänkt felskjutning – två män döms

En 39-årig småbarnsfar utan koppling till kriminalitet sköts till döds när han kom ut från en restaurang i Solna.

De drabbas av EU:s nya sanktioner mot Ryssland

Företag i Kina, Serbien och Turkiet finns med när EU nu formellt har godkänt ännu en sanktionspaket kring Rysslands krig i Ukraina.

Efter mordet i Christiania – fem åtalas

Fem gängkriminella i åldrarna 18-28 år åtalas för att ha planlagt och utfört ett mord i fristaden Christiania i Köpenhamn, uppger Köpenhamnspolisen.

Kriminolog: Gängens fixare lättare att komma åt

En nyckel i kampen mot gängen är att komma åt de 680 möjliggörare och specialister som polisen presenterade i sin kartläggning, enligt kriminologen Manne Gerell. Kommer man åt dem blir det svårare för kriminella att tjäna pengar som de sedan omsätter till makt, säger han.