Anna Hedenmo har jobbat på SVT i över 30 år.
Anna Hedenmo har jobbat på SVT i över 30 år. - Foto: Stella pictures & Fredrik Sandberg/TT

Allt om Anna Hedenmo: Familj, barn och ”Min sanning”

Programledaren Anna Hedenmo syns i SVT:s "Min sanning". Nyheter24 har tittat närmare på vad svenskarna googlar mest om den folkkära programledaren.


Anna Hedenmo ålder – hur gammal är hon?

Journalisten och programledaren Anna Hedenmo föddes den 21 mars 1961. Det betyder att hon fyller 63 år under 2024.

Anna Hedenmo längd – hur lång är hon?

Det är inte känt hur lång Anna Hedenmo är.

Nike Nylander började som praktikant på SVT – så mycket tjänar hon nu

Anna Hedenmos partner – är hon gift?

Anna Hedenmo var tidigare gift med ex-maken Jan Hedenmo. De gifte sig 1990 och gick skilda vägar 2013.

Anna Hedenmo familj – har hon barn?

Tillsammans med exmaken har Anna Hedenmo två vuxna barn, döttrarna Fanny och Nina.

Vilka program har Anna Hedenmo varit programledare för?

Anna Hedenmo har arbetat som programledare på SVT sedan 1993. Hon är framför allt känd för programledarrollen i "Agenda" och "Min Sanning" men hon har även varit nyhetsankare på "Rapport" och "Aktuellt".

Hon har även programlett SVT-produktioner som "Nobelsändningen", "Debatt" och "Morgonstudion".

Hela listan: Så långa är Sveriges största programledare

Leder Anna Hedenmo ”Min sanning”? 

2013 tog Anna Hedenmo över ”Min sanning” efter den tidigare programledaren Niklas Ekdal. I en intervju med Aftonbladet har hon berättat om det noggranna arbetet inför att intervju-programmet spelas in.

– Vi förbereder gästen noggrant så att den som kommer till ”Min sanning” förstår vad som förväntas. Det finns ingen anledning att lura in någon eller övertala. Du måste vilja berätta. Även när känsliga saker tas upp är gästen alltid väl förberedd på det, motiverad och har tänkt igenom det ordentligt. Gästerna vet alltid vilka teman det handlar om, om de är känsliga. Det är också viktigt att man kan prata om sig själv, att man är en ganska god berättare, att man kan se sig själv lite grann utifrån, självreflektera, och kan klä sina upplevelser i ord. 

Hon berättade även om vilka gäster som överraskat henne mest med sina livshistorier.

– Jag har några gånger blivit överraskad av gästens starka känslor när vi har pratat om svåra upplevelser i livet. När Sara Skyttedal berättade om sin abort, när Bianca Kronlöf beskrev en tidigare relation med sexuellt våld, eller när Maria Montazami satte ord på sin livslånga längtan efter pappan som försvann. Vid några av dessa tillfällen har vi fått avbryta inspelningen en stund för att gästen ska få torka sina tårar i lugn och ro utan kameror. 

Därför tvingades Filip Stiller Borowicz bort från Efter Fem

Vad bråkade Anna Hedenmo och Magda Gad om efter Min sanning?

När journalisten och utrikeskorrespondenten Magda Gad hade medverkat i ”Min sanning” var hon i efterhand missnöjd över intervjufrågorna från Hedenmo. Det hela eskalerade i ett bråk där de båda hade olika uppfattningar om vad som sades och inte.

”Anna Hedenmo frågade mig hur jag definierar mig sexuellt. Som tur var har någon klokare människa på SVT klippt bort den frågan. Men att den ställdes borde leda till en intern diskussion inom SVT om vad som görs med skattebetalarnas pengar”, skrev Gad bland annat på X, tidigare Twitter.

Hedenmo å andra sidan hade en annan uppfattning om vad som egentligen hände. De hade enligt henne haft ett samtal om Gads tid som journalist på tidningen QX.

– Då berättade hon hur hon än i dag bär med sig känslan av empati och respekt för transpersoner, att lyssna på de som gått igenom trauman och varit i utsatta positioner. Hon säger att hon lärt sig mycket av det. Då frågar jag ”och hur mycket av det här är din identitet under de här åren?”, det är min fråga, har Hedenmo sagt till Aftonbladet.

Nike Nylander började som praktikant på SVT – så mycket tjänar hon nu

Har Anna Hedenmo Instagram?

Anna Hedenmo verkar inte ha Instagram i dagsläget.

SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

Asienbörser backar rejält

Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.

Man dömd för mushot mot politiker

En man i 50-årsåldern har dömts för ofredande och olaga hot efter att han placerat en död mus, spetsad på ett pappersspjut, utanför dörren hos en högt uppsatt politiker i Östergötland, rapporterar P4 Östergötland.

Zelenskyj efterlyser samma hjälp som gavs Israel

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vädjar till allierade i väst att visa samma enighet gentemot Ukraina som uppvisades under Irans attack mot Israel. Intensiteten i ryska attacker kräver större enighet, säger han.

Kinas BNP växte mer än väntat

1 timme sedan
Den kinesiska ekonomin växte med 5,3 procent på årsbasis under det första kvartalet i år, mer än förväntat, enligt kinesisk officiell statistik.

Polis sköt när man greps efter mordförsök

2 timmar sedan
Sent på måndagskvällen fick polisen larm från ett socialt boende i Upplands Väsby norr om Stockholm om en man som betedde sig hotfullt.