Hjärtproblem tvingar von Holstein avgå

Johan Staël von Holstein lämnar vd-jobbet på Iqube.


IT-entreprenören Johan Staël von Holstein lämnar toppjobbet på skapelsen Iqube. Men företagsinkubatorn har i det tysta genomfört förändringen. Inga meddelanden har skickats ut offentligt.

Von Holstein menar att han lämnar Iqube av hälsoskäl. Under våren började han trappa ned antalet arbetstimmar och i mars genomgick han sin andra hjärtoperation. Läkare har varnat honom för ett alltför stressfullt jobb, enligt Dagens Industri.

– Det har varit psykiskt jobbigt med två hjärtoperationer under de senaste sex åren. Jag slutar inte i bolaget. Det är mitt varumärke, min process och min metodik och jag har inte för avsikt att sluta under de kommande 30 åren. Jag hoppas mina barn kommer ta över mitt ägande, säger Johan Staël von Holstein till tidningen.

Iqubes ledningsbyte tycks nästan kosmetiskt. På Iqubes hemsida lyfts i stället Tony Kylberg fram som ersättare. För tillfället är han tillförordnad vd.

Von Holstein, som äger 50 procent av Iqube, väntas sitta kvar i bolagsstyrelsen och arbeta vidare i ett lägre tempo. Han avfärdar alla tankar om personkonflikter. Nyligen lämnade Michael Freudenthal posten som vice vd.

– Det finns ständigt små saker. Vice vd har sagt upp sig på egen begäran, säger Johan Staël von Holstein till Dagens Industri.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!