Odla egen täppa - snart ett måste

I framtiden kan det kan bli nödvändigt att öka det småskaliga jordbruket.


"Inom tio år kommer Sverige att behöva en miljon fler personer som jordbrukare." Det påstår Gunnar Lindstedt i en debattartikel på opinionssajten Newsmill.

Det är för att klara av en framtid där vi inte längre kan vara beroende av olja som det småskaliga jordbruket behöver få en renässans enligt Lindstedt. Han menar att det inte kommer vara gångbart att fortsätta driva storskaliga jordbruk som är beroende av olja som energikälla. Istället behöver vi en ny ”gröna vågen”, där folk flyttar ut på landsbygden och startar upp småskaliga jordbruk som gör oss självförsörjande i en högre utsträckning.

"I Sverige har vi nästan glömt bort hur det är att odla egna morötter eller egen potatis. Men jag är övertygad om att dessa kunskaper åter måste tas i bruk. Och faktum är att jag ser fram emot att vi lämnar oljesamhället för denna agrara renässans", skriver Lindstedt på Newsmill.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikolycka, Örebro

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Färre svenskar är intresserade av att begravas på en kyrkogård, det menar Ulf Lernéus på Begravningsbyråer. Istället vill man uppleva den sista vilan på en bergstopp, eller i ett smycke – men hur går det till egentligen?

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Cloetta stoppar choklad

1 timme sedan
Godistillverkaren Cloetta stoppar färdiga produkter i sitt lager sedan deras råvaruleverantör informerat dem om ett misstänkt problem med en produkt.

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

1 timme sedan
Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

1 timme sedan
Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.