Ecstasy anses mindre farligt

Den brittiska narkotikakommittén jobbar på att få drogen nedklassad till nästa år.


Den i nuläget A-klassade drogen ecstasy kan komma att bli nedklassad till kategori B i Storbrittanien i nästa år, skriver mixmag.net. Bakom förslaget ligger den brittiska regeringens narkotikakommitté (ACMD). Förslaget bygger på den kontroversiella undersökningen från 2006, då man utredde skadligheten hos 20 olika droger. Man kom fram till att den populära drogen ecstasy var flera tusen gånger mindre farlig än till exempel heroin, som också är en A-klassad drog. Det är mindre än 10 dödsfall relaterade till ecstacy varje år i Storbritannien. Både ecstacy och heroin ligger i nuläget på samma juridiska straffskala.

Enligt den brittiska regeringens utredning rankades heroin och kokain som de farligaste drogerna medan ectasy kom på 18:e plats. Anmärkningsvärt är att alkohol kom på 5:e plats.

Skrivet av:

Senaste nytt

Sri Lanka betalar oljeskuld med te

Sjukhus missade att slå larm – patient dog

Akuten på ett sjukhus i Hälsingland utlöste inte traumalarm när en svårt skadad person kom in med ambulans. Patienten fick intensivvård, men avled dagen efter.

Många nya bilar har dåligt krockskydd

Många nya bilar ute i handeln når inte upp till fem stjärnor i Folksams sammanställning av bilmodellernas krockskydd. Trafiksäkerhetsforskaren Anders Ydenius säger att säkerhetsbristerna ökar risken för medicinsk invaliditet vid en olycka.

Hizbollah avfyrar raketer efter Israelattack

1 timme sedan
Den islamistiska extremistgruppen Hizbollah i Libanon avfyrade raketer mot Israel på onsdagen som svar på en israelisk flygräd då en kvinna och ett barn dödades.

Polisen i Åre rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på E14 mellan Strand och Uppland.", skriver polisen på sin hemsida.

Här dansar Gunilla Persson med epa-killar i Norrköping: "Vilken fest"

1 timme sedan
Gunilla Persson, 65, är aktuell med Melodifestivalen. I dagarna åkte hon igenom sin födelsestad Norrköping. Nu sprids en video på henne när hon dansar med epa-killar på en parkeringsplats utanför Max.