Smugglade 17 ton hasch till Danmark

En liga misstänks ha smugglat in 17 ton hasch till Danmark.(TT)


En brottsliga misstänks ha smugglat in 17 ton hasch till Danmark. En kvinna har fört ut 53 miljoner kronor till säljarna i utlandet, rapporterar polisen.

Polisen har spanat på ligan sedan början av året och sammanlagt nio personer har gripits. Den kvinnliga kuriren och en förmodad huvudman har suttit häktade sedan i maj.

Narkotikan har kommit från Spanien och Holland. När kvinnan greps var hon på väg från Danmark med 1,7 miljoner danska kronor.

Malmö- och Köpenhamnsområdet brukar räknas som en gemensam marknad för cannabis. Det mesta av den cannabis som finns i södra Sverige kommer från Köpenhamn.

Men skånsk polis har hittills inte sett några tecken på att avslöjandet av den danska haschligan haft någon effekt i Skåne.

– Det kan ha varit helt eller delvis avsett för vår marknad. Men vi har inte fått något genomslag på priset, säger Magnus Andersson, chef för narkotikaroteln vid Malmöpolisen.

Skrivet av:

Senaste nytt

Ericsson i miljardsamarbete med AT&T i USA

WHO uppmanas av Israel att tömma Gazaförråd

1 timme sedan
Den israeliska militären uppmanar världshälsoorganisationen, WHO, att tömma ett förråd som organisationen har i södra Gaza.

Spotify lyfte på Wall Street efter sparbesked

2 timmar sedan
De ledande indexen på Wall Street stängde med röda siffror på måndagen. Spotifys aktie bröt mot den övergripande riktningen och steg kraftigt efter beskedet om ett nytt sparpaket.

De värsta lösenorden du kan ha 2023 – hackarna knäcker dem på 1 sekund

2 timmar sedan
Här är en lista med de tio vanligaste lösenorden 2023. Dessa lösenord tar mindre än en sekund för hackarna att lista ut.

Misstänkt mordförsök på tåg i Nässjö – man i 25-årsåldern gripen

2 timmar sedan
En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för försök till mord och brott mot knivlagen ombord på ett tåg i Nässjö, skriver polisen på sin sajt.

Advokat straffas för allvarligt brott mot ed

3 timmar sedan
Advokaten förde in brev till en klient som satt häktad med restriktioner. Nu bötfälls han för ett "mycket allvarligt" brott mot god advokatsed – men slipper uteslutning, rapporterar Dagens Juridik.