Hundratals gripna i knarkliga i USA

Narkotikapolisen DEA har slagit till mot en mexikansk liga som specialiserat sig på USA. 175 människor greps, pengar och narkotika för sammanlagt hundratals miljoner dollar ingick i DEA:s byte. (TT)


Narkotikapolisen DEA har slagit till mot en mexikansk liga som specialiserat sig på USA. 175 människor greps på två dagar. DEA fann tonvis med narkotika tillsammans med omkring 60 miljoner dollar, över 400 miljoner kronor.

Enbart försäljningsvärdet av 16 ton beslagtaget kokain sades vara omkring 320 miljoner dollar, omkring två miljarder kronor, uppger DEA som har sitt säte i Atlanta.

Raiden mot ligan, Gulfkartellen med bas i nordöstra Mexiko, planerades i 15 månader. Gulfkartellen är den ena av de två största narkotikaligorna med USA som marknad.

Skrivet av:

Senaste nytt

Detonation på Lidingö – en skadad

Tre knivskadade i Skellefteå

Tre män i 20-årsåldern har förts till sjukhus efter att ha blivit skurna, förmodligen med en kniv, i Skellefteå. Polisen har gripit en misstänkt, en man i samma ålder som de skadade.

Gäng försöker ta kontroll över flygplats i Haiti

Tungt beväpnade gäng öppnade på måndagen eld mot polis och soldater i ett försök att ta kontroll över Haitis största flygplats, Toussaint Louvertures, som stängdes till följd av händelserna.

Blandat på Asiens börser

Utvecklingen på de ledande börserna i Asien var blandad i förmiddagshandeln på tisdagen.

Miljardstämning mot Elon Musk

Flera tidigare ex-toppchefer på Twitter stämmer Elon Musk för uteblivna ersättningar och avgångsvederlag på 128 miljoner dollar, motsvarande 1,3 miljarder kronor. Det rapporterar CNBC.

Tillväxtmål på fem procent för Kina

1 timme sedan
Kina siktar på en tillväxt på omkring fem procent för 2024, meddelar regimen vid årets nationella folkkongress som inleddes på tisdagen.