Stockholm

Jätten Wal-Mart till Sundsvall

Svenskt-amerikanskt samarbete kan öppna för första etableringen i Skandinavien.


Läs mer

Wal-Mart slår upp sina portar i östra Birstaområdet i Sundsvall under våren 2009. Flera oberoende källor talar om en första etablering i Skandinavien för världens största detaljhandelsföretag. Norrländska lobbyister, som har grundat ett svenskt-amerikanskt samarbete, har jobbat hårt för att få jätten att komma hit. Snart kan det bli verklighet.

– För ett par år sedan lobbade vi mot dem för vår ort som den första etableringsorten i Skandinavien för Wal-Mart. Var den bollen ligger i dag vet jag inte, men varje sådan här process tar ju sin tid, sade Pernilla Berg i somras till tidningen Sundsvalls Tidning.

Tomten, som det spekuleras kring, ligger mellan Ica Maxi och E4:an, i anslutning till Ikea. På 35 000 kvadratmeter ska flera nya varuhus och fastigheter byggas. Wal-Mart sägs vara sugen på en bit av tomten.

– Man kan anta att Birsta, för att kunna växa ytterligare, måste ha någon riktigt spännande kundmagnet som tidigare inte finns etablerad i Sundsvall och Wal-Mart är ett av de företag vi är i kontakt med, säger en källa som är insatt i projektet till Dagens Handel.

Men ledningen för Wal-Mart vill inte på något sätt bekräfta uppgifterna om en etablering:

– Vi tittar alltid på nya områden för etablering. Men vi ger inga kommentarer om var eller hur, säger Kevin Gardner, internationell talesman för Wal-Mart.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.