Wal-Mart larmade polisen om nakenbilder

- 21/09/2009, 17:53 -

Föräldrarna Lisa och A J Demaree stämmer flera parter efter häxjakten mot familjen.

ARIZONA. För Lisa Demaree och hennes make A J var det den värsta dagen i deras liv. Familjetragedin började för ett år sedan när hon skulle lämna in foton för framkallning

– Det var en mardröm. Det var helt otroligt. Jag kunde bara inte förstå det, och började hyperventilera. Jag försökte att andas ut det, säger Lisa Demaree till ABC News.

Vid framkallningen av fotona upptäckte den anställde på Wal-Mart att åtta av familjens 144 foton föreställde familjens barn i "utmanande ställningar" där deras könsorgan exponerades. Hon larmade polisen, som gjorde en stor insats mot familjens hem.

–Vissa av fotona var från då de badade. Men några är efter badet. Våra tre flickor är nakna och ligger på en handduk med armarna om varandra och vi tyckte att det bara var så gulligt, säger Lisa Demaree till ABC News.

Polisen blev mycket misstänksamma mot föräldrarna när de undersökte hemmet och hittade nakenbilderna. Flera videofilmer togs i beslag och ytterligare nakenbilder på barnen hittades på familjens dator.

–Vår familj är väldigt öppen och trygg. Vi vill inte att våra barn ska känna sig hämmade i sitt eget hus. Om de vill springa runt i sina underkläder, om de vill springa runt i en Halloweenutstyrsel runt huset, eller om de vill springa runt huset nakna och leka, uppmuntrar vi det, säger A J Demaree till ABC News.

Myndigheterna såg allvarligt på det hela och tog barnen, som är 1,5, 4 och 5 år gamla, i förvar. Men enligt domstolen saknades bevis för att föräldrarna skulle ha utnyttjat barnen. Och läkarundersökningen visade inga som helst tecken på att barnen utsatts för några sexuella övergrepp och bilderna konstaterades vara harmlösa.

Trots detta hamnade de på en lista över amerikanska sexförbrytare. Lisa Dumaree stängdes av från skolan i ett år under utredningens tid och paret betalade 75 000 dollar i böter. Nu stämmer paret den lokala åklagarmyndigheten, hela staden Peoria, där de bor, samt Wal-Mart.

Skrivet av: