USA:s krispaket har fått effekt

Merrill Lynch vd jämför krisen med börskraschen från 1929.


FINANSKRISEN. Merrill Lynch vd John Thain säger att alla idivider på något sätt kommer att drabbas av krisen, som nu måste liknas med börskraschen 1929.

– Detta är inte som 1987 eller 1998 eller 2001. Den ekonomiska nedgången är snabbare än så. Vi måste gå tillbaka till 1929 för att se den typen av nedgång som vi ser nu", sa han vid en årlig konferens för bank- och finanssektorn.

Men allt ser inte svart ut. Enligt Thain har det amerikanska krispaketet på 700 miljarder dollar och kapitalinjektionen börjat få effekt. Det har fått bankerna att börja lita på varandra och låna ut till varandra, skriver DI.

Video: John Thain om finanskrisen i ett tidigare skede

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på Västra esplanaden i Umeå.", skriver polisen på sin hemsida.

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ledande drivmedelskedjor sänker priserna inför helgen.

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

1 timme sedan
Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

1 timme sedan
Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.