Stockholm

Von Holsteins pengar är slut

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Superentreprenören Johan Staël von Holstein försöker tackla finanskrisen. Men det går inte så bra som det skulle kunna gå. Han är nu i akut behov av tre till fyra miljoner kronor för att kunna hålla ett av sina företag flytande. Lyckas han inte med att ragga pengarna går bolaget i konkurs.

– Det är mer en likviditetsfråga än att det skulle vara kris någonstans. Jag har privat gjort en investering i ett bolag som jag har svårt att kapitalisera just nu, säger Johan Staël von Holstein.

Han gick tidigare in med pengar i nystartade Mycube, där han sitter som styrelseordförande. Om ett tag ska bolaget släppa ett nytt internetcommunity, som ska utmana Facebook och Myspace. Enligt von Holstein jobbar 20 personer med att utveckla sajten och flera miljoner går åt varje månad.

Om Mycube ska kunna lanseras i maj, som planerat, nästa år behövs 18 miljoner kronor till i bolaget. Källor menar att superentreprenören kommer att tvingas ta in flera miljoner om bolaget inte ska gå i konkurs innan dess. På frågan om hur han ser på ett misslyckande säger von Holstein till Dagens Industri:

– Den tiden den sorgen, men det är klart att jag fixar pengarna. Jag kan inte tänka mig att jag inte hittar någon som ser möjligheterna i det här bolaget.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.