Svensk stämde New York-börsen

Aktiehandlaren Per Barre krävde New York-börsen på 27 miljarder kronor.


Det var genom sitt företag Sea Carriers som Per Barre stämde New York-börsen NYSE och flera ledande amerikanska investmentbanker. De anklagades för att systematiskt ha missgynnat kunder som handlat genom börsens elektroniska handelssystem Superdot, skriver Di.se.

"Empirisk bevisning indikerar att de som handlade genom Superdot-systemet genomgående fick sämre avslut än de som gjorde affärer genom handlare på golvet", stod det i stämningsansökan som lämnades in i juni i fjol.

Efter ett års brevväxling medllan parter och domstol står det nu klart att det inte blir någon rättegång. Sea Carriers ska ha dragit tillbaka sin anmälan.

– De drog tillbaka stämningen i sin helhet i augusti i år. För vår del är fallet avslutat om de inte beslutar sig för att lämna in en ny stämningsansökan, och det får du diskutera med dem, säger Rich Adamonis, talesman för NYSE.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

Kidnappad flicka befriad efter tio år

En ung kvinna har räddats från sina kidnappare i nordöstra Nigeria, tio år efter det att hon fördes bort.

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

Högsta domstolen i Stilla havsnationen Maldiverna har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

Kinesiska Zhejiang Geely Holding säljer hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kiruna: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"E10, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Kristersson om Kinberg Batra: En förtroendekris

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) välkomnar JO-utredningen kring landshövdingen och partikamraten Anna Kinberg Batras anställningshärva, men svarar inte på om regeringen fortfarande har förtroende för henne.