Stockholm

Så ska alliansen vinna valet

Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag, centerpartiets motsvarighet, Anders Flanking, Per Schlingmann med samma funktion i moderaterna och kristdemokratrernas dito, Lennart Sjögren.
Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag, centerpartiets motsvarighet, Anders Flanking, Per Schlingmann med samma funktion i moderaterna och kristdemokratrernas dito, Lennart Sjögren. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Allianspartierna fokuserar på fyra sakområden för att visa på skillnaderna mot det rödgröna blocket.


Läs mer

Samtidigt som allianspartierna presenterade ny logga, nytt namn (Alliansen i stället för Allians för Sverige) och ny hemsida förklarade också de borgerliga partisekreterarna att de tänker fokusera på fyra områden där skillnaderna mot de rödgröna är som tydligast.

• Jobben.

Här går skiljelinjen mellan alliansens arbetslinje och vad de borgerliga kallar de rödgrönas bidragslinje.

– Jag tror att vi också måste bli ännu bättre på att se jobbskatteavdraget som en stor frihetsreform där människor har möjligthet att mer bestämma över sin egen vardag. Den typen av debatt ser jag fram emot, säger Anders Flanking, centerpartiets partisekreterare.

• Ekonomin.

Allianspartierna tycker att alternativen handlar om regeringens "ordning och reda i finanserna" kontra de rödgrönas "stora ofinansierade utgifter".

• Välfärden.

Alliansen fokuserar på valfrihet inom sjukvård, skola och andra välfärdstjänster. De rödgröna vill satsa på offentlig sektor och till exempel göra det svårare för friskolor att verka samtidigt som avdraget för hushållsnära tjänster ska avskaffas.

• Klimatet.

– Vi lyfter fram klimatarbetet vi bedriver i Sverige och satsningarna på förnybar energi, energiomställningar och energibesparingar, säger centerns Anders Flanking.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.