Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag, centerpartiets motsvarighet, Anders Flanking, Per Schlingmann med samma funktion i moderaterna och kristdemokratrernas dito, Lennart Sjögren.
Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag, centerpartiets motsvarighet, Anders Flanking, Per Schlingmann med samma funktion i moderaterna och kristdemokratrernas dito, Lennart Sjögren. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Så ska alliansen vinna valet

Allianspartierna fokuserar på fyra sakområden för att visa på skillnaderna mot det rödgröna blocket.


Samtidigt som allianspartierna presenterade ny logga, nytt namn (Alliansen i stället för Allians för Sverige) och ny hemsida förklarade också de borgerliga partisekreterarna att de tänker fokusera på fyra områden där skillnaderna mot de rödgröna är som tydligast.

• Jobben.

Här går skiljelinjen mellan alliansens arbetslinje och vad de borgerliga kallar de rödgrönas bidragslinje.

– Jag tror att vi också måste bli ännu bättre på att se jobbskatteavdraget som en stor frihetsreform där människor har möjligthet att mer bestämma över sin egen vardag. Den typen av debatt ser jag fram emot, säger Anders Flanking, centerpartiets partisekreterare.

• Ekonomin.

Allianspartierna tycker att alternativen handlar om regeringens "ordning och reda i finanserna" kontra de rödgrönas "stora ofinansierade utgifter".

• Välfärden.

Alliansen fokuserar på valfrihet inom sjukvård, skola och andra välfärdstjänster. De rödgröna vill satsa på offentlig sektor och till exempel göra det svårare för friskolor att verka samtidigt som avdraget för hushållsnära tjänster ska avskaffas.

• Klimatet.

– Vi lyfter fram klimatarbetet vi bedriver i Sverige och satsningarna på förnybar energi, energiomställningar och energibesparingar, säger centerns Anders Flanking.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

Rysk biträdande försvarsminister gripen

En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

1 timme sedan
En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.

Markaryd: Polisen rapporterar om trafikbrott

1 timme sedan
"Förföljande, Strömsnäsbruk", skriver polisen på sin hemsida.

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

1 timme sedan
Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

1 timme sedan
Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.