Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sd satsar på pensionärerna

Nyheter | 18/03/2010 09:26

Invandrare ska ta seden dit de kommer och pensionärerna ska få lägre skatt.

Förutom minskad invandring och hårdare straff - typiska profilfrågor för sverigedemokraterna - har partiet också beslutat att satsa hårt på pensionärerna.

Det har partiledningen beslutat inför sverigedemokraternas valkonferens som hålls nästa helg.

Skatten för pensionärerna ska sänkas med 13 miljarder - till att börja med. Det är fyra gånger så mycket som socialdemokraterna föreslagt. Sverigedemokraterna har dock inte talat om hur skattesänkningen ska finansieras. Men minskad invandring är ett av sätten att spara pengar, enligt sd.

– Vi skapar ju ett reformutrymme, dels genom vår nya mer ansvarsfulla invandringspolitik, dels genom vår Europapolitik, men också genom att vi vill se över kultursektorn till exempel, säger partiledaren Jimmie Åkesson till SR:s Ekot.

Att förändra invandringspolitiken står dock fortfarande i centrum och Jimmie Åkesson menar att Sverige måste sluta låta folk vara som de varit tidigare när de kommer till Sverige.

– Jag tror att många invandrare som kommer till ett nytt land nog förväntar sig att man får kravet på sig att ta seden dit man har kommit. I Sverige gör vi i dag tvärt om och säger att ”ni behöver inte ta seden dit ni har kommit utan ni kan behålla allting som ni hade i ert hemland”, säger han till Ekot.