...justitieminister Beatrice Ask (m) får som hon vill.
1 av 2
...justitieminister Beatrice Ask (m) får som hon vill. - Foto: Fredrik Persson/Scanpix
2 av 2

Beatrice Ask vill hänga ut torskar

Justitieministern vill ha ett slut på daltandet med män som köper sex.


STOCKHOLM. Justitieminister Beatrice Ask (m) sa vid ett seminiarium om boken 14 år till salu - om en flicka som prostituerat sig efter ett sexövergrepp - att hon vill hänga ut män som går till prostituerade. En slags modern skampåle ska inrättas.

- Jag skulle kunna tänka mig att ha väldigt grälla färger på kuverten och skicka hem till folk som var misstänkta för detta. För jag tror att det värsta som kan hända många av dem som är ute och köper sex, det är att någon i omgivningen får reda på att de har varit ute i detta. Om frun får reda på det, eller om grannen får reda på det. Det borde vara... Jaaaa, gredelina eller vad vi nu ska hitta på för färg, säger Beatrice Ask.

Justitieministern vill på så sätt uppmärksamma omgivningen på en misstänkt torsk.

- Det ska vara tydligt: Du är misstänkt, faktiskt, för att ha varit ute och köpt sex. Det är inte tillåtet. Det tror jag skulle ge en mycket större effektivitet än ett par års fängelse. Om jag ska vara riktigt ärlig. Och det är lite grann, egentligen den här, att du får skämmas på torget.

På lördagen ändrar sig Beatrice Ask - om färgen på kuverten.

- Rent praktiskt kanske man inte kan ha färgade kuvert men vi måste visa vilka de är och låta människor i deras omgivning få veta, säger Ask till Aftonbladet.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!