Bodström om torskbrevet: I linje med sd:s politik

Tidigare justitieminister Thomas Bodström (s) är förintande hård mot sin efterträdare, Beatrice Ask (m), som vill skicka hem gredelina brev till misstänkta sexköpare.


Socialdemokraten Thomas Bodström sågar moderata justitieministern Beatrice Asks idé om att skicka hem kuvert i gälla färger till misstänkta sexköpare för att uppmärksamma deras omgivning på misstankarna, jäms med fotknölarna.

– Det här är värre än de exempel som vi har från andra länder där man pekar ut dem och där det i vissa fall har lett till att människor lynchats, misshandlats och mördats, menar Bodström. Det är dessutom anhöriga med barn som också pekas ut.

– Sedan kan jag bara konstatera att moderaternas kriminalpolitik är nu så låg att man kan lägga karbonpapper mellan moderaterna och sverigedemokraterna med den enda skillnaden att Jimmie Åkesson är något tydligare än Beatrice Ask, säger Thomas Bodström Reinfeldt tar Beatrice Ask i örat till Aftonbladet.

"Regeringens mest populistiska minister"

Bodström är medveten om att det är i ovanligt hårda ordalag han kritiserar sin efterträdare på justitieministerposten.

– Ja men det är en otrolig grej att oskyldiga människor ska pekas ut som sexualbrottslingar. De ska alltså pekas ut fast de ännu inte är dömda. Det är den typen av kriminalpolitik som sverigedemokraterna står för. Det här vittnar om hennes (Asks) totala brist på erfarenhet i juridiska frågor som jag har påpekat flera gånger, säger Bodström till Aftonbladet.

– Det är populistiskt och det ligger i linje med sverigedemokraterna och vi får nog vänja oss vid det. Beatrice Ask är den mest populistiska ministern i hela regeringen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

Nvidia presenterar ny AI-processor

1 timme sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.

Aggressiv björn lös i Slovakien – fem skadade

igår 23:12
En slovakisk turiststad har utlyst undantagstillstånd efter att fem personer skadats i en björnattack. Bland de skadade finns ett barn.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Skellefteå

igår 22:38
"Man misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har hittat en kropp i sökandet efter Maja, 17

igår 22:23
En kropp har hittats i sökandet efter 17-åriga Maja i Marks kommun. Anhöriga är informerade om fyndet och en person är anhållen misstänkt för mord.

Studier om "Havannasyndrom" hittar inga skador

igår 22:12
Det så kallade "Havannasyndromet" orsakade inga hjärnskador, enligt två nya omfattande amerikanska studier.