FI:s valkonferens.
1 av 2
FI:s valkonferens. - Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX
Schyman vill vidga demokratin.
2 av 2
Schyman vill vidga demokratin. - Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX

Feministiskt initiativ låter väljarna bestämma

Partiet bjuder in allmänheten till webbomröstning om vilka frågor som ska prioriteras i valkampanjen. Du bestämmer partiets politik.


Feministiskt initiativs valkampanj är i rullning. Från partiets valkampanj i helgen presenterades såväl kandidatlistan till riksdagen som den nya satsningen - fi ska inkludera väljarna i partipolitiken.

Genom partiets hemsida kan väljaren delta i en webbenkät och kryssa för sina tre viktigaste frågor från valmanifestets fjorton punkter.

Omröstningen pågår fram till den 10 april och resultatet bestämmer vilka frågor som partiet prioriterar i valrörelsen.

Feministiskt initiativ vill med denna nya giv skapa ökat väljarinflytande och minska avståndet mellan politiken och allmänheten.

– Grundtanken är att vidga demokratin genom de sociala medierna. Det är ett sätt att motverka politikerföraktet då många uppfattar traditionella partier som instängda och väldigt interna säger Gudrun Schyman till Nyheter24.

– Vi vill sänka trösklarna avslutar Schyman.

 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

Tre äldre kvinnor och en tonårspojke attackerades i centrala Västerås under fredagen. Varför är fortsatt oklart. I nuläget är det inget som tyder på att det är en planerad händelse, säger Robin Simonsson, vid Åklagarmyndigheten till TT.

AI kliver in i Instagram och Facebook

1 timme sedan
Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

1 timme sedan
Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.