Integrations- jämställdhets- och ungdomsminister Nyamko Sabuni (fp) lovar tillsammans med...
1 av 5
Integrations- jämställdhets- och ungdomsminister Nyamko Sabuni (fp) lovar tillsammans med... - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
... biståndsminister Gunilla Carlsson (m)...
2 av 5
... biståndsminister Gunilla Carlsson (m)... - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / SCANPIX
... folkhälsominister Maria Larsson (kd) och...
3 av 5
... folkhälsominister Maria Larsson (kd) och... - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
... infrastrukturminister Åsa Torstensson (c) att satsa på...
4 av 5
... infrastrukturminister Åsa Torstensson (c) att satsa på... - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
... barn och unga.
5 av 5
... barn och unga. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Alliansens nya prio: Ungdomar

Alliansregeringen går bra bland pensionärer, men mindre bra bland ungdomsväljare. Men nu riktar regeringen sökljuset mot barn och unga.


Statsminister Fredrik Reinfeldt (m) sopar mattan med sina rivaler om makten i förtroendemätningarna. Annat än på frågan vem som bäst kan ingjuta framtidshopp.

Och ungdomarna är alliansens svagaste väljargrupp.

Men nu ska det bli ändring på det.

Allianspartierna har fått upp ögonen för att de unga när vi går till val den 19 september är fler än någonsin.

På SvD Brännpunkt skriver nu alliansföreträdarna integrations- jämställdhets- och ungdomsminister Nyamko Sabuni (fp), biståndsminister Gunilla Carlsson (m), infrastrukturminister Åsa Torstensson (c) samt folkhälsominister Maria Larsson (kd) att regeringen nu ska prioritera barn och unga.

– Rekordstora ungdomskullar gör att nästan 900 000 personer är i åldrarna 18–24 år. När dessa unga kvinnor och män nu tar klivet ut i vuxenlivet mitt under en internationell lågkonjunktur är det vårt gemensamma ansvar att ge dem fler chanser, skriver de borgerliga ministrarna på SvD Brännpunkt.

Det är framför allt på områdena jobb, trygghet och skola som allianspartierna vill locka unga med sin politik.

– Vi vill stärka drivkrafterna till arbete, men också göra det enklare och mer attraktivt att driva företag och anställa människor. Mot bakgrund av den höga ungdomsarbetslösheten är det viktigt att det också i fortsättningen är ekonomiskt fördelaktigt att anställa personer under 26 år, skriver regeringens företrädare på SvD Brännpunkt.

Regeringen vill också satsa på fler poliser i oroliga områden, skärpt lagstiftning för att skydda ungdomar som möter våld i hemmet samt satsa på vettig fritid för unga, som annars kanske hamnar på glid.

Och fortsätta höja kvaliteten på utbildning.

– Ingen ska behöva börja vuxentillvaron med att känna att man inte behövs och inte är efterfrågad, skriver ministrarna i SvD.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.