Det tycker popjournalisten Fredrik Strage.
1 av 3
Det tycker popjournalisten Fredrik Strage. - Foto: Patrick Sörquist / SvD / SCANPIX
Magnus Betnér är en dålig komiker, men skulle bli en bra politiker.
2 av 3
Magnus Betnér är en dålig komiker, men skulle bli en bra politiker. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Som ångrar att han i förra valet röstade på folkpartisten Birgitta Ohlsson.
3 av 3
Som ångrar att han i förra valet röstade på folkpartisten Birgitta Ohlsson. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Fredrik Strage: Magnus Betnér borde bli politiker

Sveriges främste popjournalist tycker att ståupparens syokonsulent gjort ett dåligt jobb.


Dagens Nyheters popprofil Fredrik Strage avslöjar i sin blogg att han röstade på folkpartiets Birgitta Ohlsson i förra riksdagsvalet. Det misstaget gör han inte om.

– Under förra valrörelsen lät jag mig – i ett svagt ögonblick – övertygas av Birgitta Ohlssons prat om feminism, solidaritet, hbt-frågor och vikten av att motverka det storebrorssamhälle som vuxit fram efter 11 september. Dessutom gillade hon Madonna och Billie Holiday – vilket inom den kulturellt eftersatta Alliansen är lika imponerande som om en vänsterpartist skulle gilla, säg, Fuck Buttons och Arthur Russell, skriver Strage.

Men när Ohlsson tillsammans med andra riksdagsledamöter svek sin övertygelse och la ner sin röst i FRA-striden blev Fredrik Strage besviken:

– Men sommaren 2008 lade Birgitta Ohlsson ner sin röst när riksdagen röstade om FRA-lagen. Hon lyckades förtränga Janis Joplin-citatet som syns på hennes hemsida: ”Don’t compromise yourself. You are all you’ve got.”

– I samma ögonblick som Birgitta Ohlsson tryckte ner den gula knappen i stället för den röda kände jag en plötslig smärta mellan skinkorna. Tusentals andra, som också kryssade för Birgitta Ohlsson på valsedlarna, kände likadant. Vi hade röstat på en feminist och blivit rövknullade av en karriärist, skriver Strage.

Nu tycker han att komikern Magnus Betnér borde bli politiker. Så att Strage kan rösta på en riktig liberal.

– Jag förstod att Betnér borde byta jobb efter att ha parallelltittat på youtubeklipp med honom och min favoritkomiker Sarah Silverman. Hon är rolig. Han är förnuftig. Min poäng är att humor inte handlar om att övertyga folk om att man har rätt. Det gör däremot politik. Syokonsulenten på Magnus Betnérs skola gjorde ett dåligt jobb.

– Dessutom är han nog, till skillnad från Birgitta Ohlsson, tillräckligt hårdhudad för att ta emot några rapp av partipiskan, skriver Fredrik Strage i DN På Stan-bloggen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

1 timme sedan
Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.