- Foto: Jason DeCrow/AP/Scanpix

Abba-Benny skänker 300 000 till FI

Feministiskt initiativ får återigen ett rejält tillskott i kassan från legendaren.


Före detta Abba-medlemmen Benny Andersson skänker 300 000 kronor till feministiskt initiativ. Tillskottet ska möjliggöra för partiet att trycka upp valaffischer och valsedlar inför riksdagsvalet.

"Det här betyder att vi nu har en minibudget som gör det möjligt att ta fram en enkel valfolder, som talar om vilka vi är och vad vi vill, och att det finns pengar till valaffischer." skriver de på sin hemsida.

Benny Andersson skänkte pengar till feministiskt initiativ också i samband med valet till EU-parlamentet 2009, då hans bidrag bland annat finansierade annonser för fi i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

/
/
/
/
Relaterat
Vilken politiker har den torraste Facebookbilden?
Sociala medier blir allt viktigare för den som vill vinna val. Nyheter24 har granskat politikernas profilbilder på Facebook - och låter dig rösta fram den absolut tråkigaste. Självklart får personen med flest röster en Facebook-makeover från Nyheter24.
Unga väljare ratar centern
Centerpartiet slår i botten bland de unga väljarna i Nyheter24-gruppens webbpanel. Partiet placerar sig strax över feministiskt initiativ men under piratpartiet.
Gudrun Schyman: Låt Victoria bli president
Fi-ledaren vill låta kronprinsessan bli vd i aktiebolaget Kungahuset.
Lika lön för lika jobb - om väljarna får bestämma
Feministiskt initiativ lät väljarna rösta fram partiets tre prioriterade valfrågor. Löneskillnader, arbetstidsförkortning och ett nej är ett nej kommer att stå högst på partiets agenda.    
Senaste nytt

Sköldpadda promenerade på E4 i Södertälje

Polisen i Örnsköldsvik rapporterar om våldtäkt

1 timme sedan
"Örnsköldsvik, man anhållen misstänkt för våldtäkt.", skriver polisen på sin hemsida.

Slovakiens Orbán – huvudvärk för EU och Ukraina

1 timme sedan
Mordet på en journalist – som grävde i korruption bland högt uppsatta politiker – ledde till att Robert Fico tvingades avgå. Nu väntas han återigen bli Slovakiens premiärminister – med vallöftet att sluta stödja Ukraina militärt.

Källa: Rwandier gripen i folkmordsfall

1 timme sedan
Frankrike har gripit en tidigare regional prefekt i Rwanda med anledning av folkmordet i landet 1994, uppger en källa för nyhetsbyrån AFP.

"Omöjligt stoppa export till Ryssland"

1 timme sedan
Svensk handel med Rysslands närområde väcker allvarliga misstankar om försök att kringgå sanktionerna. Men exporten är svår att stoppa – om inte hårdare tag sätts in, säger experten Tom Keatinge.

27 migranter räddade från sjunkande båt

2 timmar sedan
Den libanesiska militären räddade på lördagen 27 migranter vars båt höll på att sjunka utanför landets norra kust, uppger man i ett uttalande.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.