En glad vinnare - Lars Jagrén från Företagarna - Sveriges största företagarorganisation.
En glad vinnare - Lars Jagrén från Företagarna - Sveriges största företagarorganisation. - Foto: Pressfoto

Lars Jagrén är sms-duellens vinnare

Sist in först ut? Inte om sms-duellens vinnare Lars Jagrén får bestämma.


Maktkamp24:s extrainsatta sms-duell handlade om Las - lagen om anställningsskydd - turordningsreglerna, och dess påverkan på ungdomar och arbetsmarknad.

I duellen möttes Linnea Björnstam, som är utredare och ansvarig för ungdomsfrågor på fackförbundet Handels, mot Lars Jagrén, chefsekonom på Företagarna - Sveriges största företagarorganisation.

Efter duellen och omröstningen röstade läsarna fram Lars Jagrén som vinnare.

Lars, varför tror du att du vann sms-duellen?

– Jag hoppas att det beror på att flertalet delar uppfattningen att dagens Las-regelverk inte är bra vare sig för småföretagen eller ungdomarna. Det är inte heller anpassat för allt tuffare konkurrens och snabb teknikutveckling. Det ger bara en falsk trygghet.

Vad gjorde Linnea bra?

Jag är imponerad av hennes snabbhet. I grunden delar vi ju också synen att det viktigaste är att vi skapar förutsättningar för fler företag och fler anställda.

Har du några sista ord du vill hälsa Linnea?

– Tack för en intressant stund. Vi ses säkert på mer traditionella mötesplatser.

/
/
/
/
/
Las
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.