Torsdag 30 Jun
Stockholm

S kräver krafttag för unga utan jobb

Thomas Bodström stod på studentflak.
1 av 2
Thomas Bodström stod på studentflak. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Och kritiserade Fredrik Reinfeldt för att så många unga går utan jobb.
2 av 2
Och kritiserade Fredrik Reinfeldt för att så många unga går utan jobb. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Tidigare justitieminister Thomas Bodström (s) kritiserar alliansregeringen för att den gör för lite för att bekämpa ungdomsarbetslösheten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Från ett studentflak krävde socialdemokraternas Thomas Bodström på måndagen att regeringen redan under sommaren tillgriper krafttag för att få ner ungdomsarbetslösheten, skriver Dagens Nyheter.

Samtidigt träffade statsminister Fredrik Reinfeldt (m) arbetslösa unga i Halmstad.

– Man kan inte bara gå på sommarlov hur som helst med den högsta ungdomsarbetslösheten i Europa. Vi kan inte vänta till hösten. Det är nu när ungdomarna går ut skolan som man måste göra någonting, säger Thomas Bodström, ungdomspolitisk talesperson för socialdemokraterna.

Bodström slog ett slag för de åtgärder som de rödgröna enades om redan för en månad sedan. Viktigast menar han är att avskaffa det socialdemokraterna kallar "aktivitetsförbudet" på de första hundra dagarna av arbetslöshet.

– Vi kräver att man agerar nu och inte bara pratar om ekonomin, säger Thomas Bodström till DN.

Också fokus för Fredrik Reinfeldt var ungdomsarbetslösheten när han i Halmstad träffade arbetslösa ungdomar. Men han hade inte mycket att säga själv.

– Jag är här för att lyssna på era berättelser, sa statsministern till de unga kring bordet som är eller har varit arbetslösa. Reinfeldt väntas kommentera s-utspelet i Stockholm senare i eftermiddag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.