Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
6860
reaktioner idag

Vem är hetast i Almedalen?

Vårdförbundet, feministiskt initiativ, Frälsningsarmén, Brit Stakston och appen till mobiltelefoner var nominerade till pr-byrån Westanders pris "Hetast i Almedalen".

Frälsningsarméns representant fick också pris.

Frälsningsarméns representant fick också pris.

Veronica Svärd - pressansvarig för fi.

Veronica Svärd - pressansvarig för fi.

Vem lyckades bäst med att få ut sitt budskap under årets Almedalsvecka? Vad blev veckans samtalsämne och vilken fråga dominerade i traditionella och sociala media?

Pr-byrån Westander delade under fredagsmorgonen ut sitt pris till två organisationer

Westanders jury - med representanter från media, näringsliv och ideella organisationer -  hade svårt att bestämma en enskild vinnare och lät därför utmärkelsen bli en delad vinst mellan feministiskt initiativ och Frälsningsarmén.

"Gudruns grill fick grytan att koka" - löd orden som beskrev fi:s vinst.  Men diskussionerna om aktionen handlade framförallt om huruvida det var bra eller dålig pr, snarare än om feministiskt initiativs budskap, skriver Westander i sin motivering.

Därför kammande Frälsningsarmén hem priset för budskapet "Bränn inte pengar - vi behöver dem bättre" - vilket å andra sidan var ett resultat av fi:s aktion.

– Frälsningsarmén var snabba att utnyttja debatten om pengabränningen till att öka intresset för sin insamling till behövande, berättar Nina Halling, pr-konsult från Westander i ett pressmeddelande.

Veronica Svärd, pressansvarig hos fi, är stolt över vinsten och inte heller förvånad över Frälsningsarméns kampanj.

- Frälsningsarmén valde precis som många andra att besvara Fi:s aktion med ett "jag behöver pengarna bättre"-argument, berättar Veronica Svärd för Nyheter24.

- Det är märkligt att frågan bara dyker upp när man faktiskt eldar upp pengar. Men de som bränner pengar för onödiga ändamål - exempelvis moderaterna som låtit en helikopter cirkulera runt området i pr-syfte - verkar inte ha fått någon kritik. Varför skulle det vara moraliskt bättre?

Mer:

Schyman vs Schulman: "Är du rädd för mig?"