Måndag 24 Jan
Stockholm

Vem är hetast i Almedalen?

Frälsningsarméns representant fick också pris.
1 av 2
Frälsningsarméns representant fick också pris. Foto:
Veronica Svärd - pressansvarig för fi.
2 av 2
Veronica Svärd - pressansvarig för fi. Foto:

Vårdförbundet, feministiskt initiativ, Frälsningsarmén, Brit Stakston och appen till mobiltelefoner var nominerade till pr-byrån Westanders pris "Hetast i Almedalen".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vem lyckades bäst med att få ut sitt budskap under årets Almedalsvecka? Vad blev veckans samtalsämne och vilken fråga dominerade i traditionella och sociala media?

Pr-byrån Westander delade under fredagsmorgonen ut sitt pris till två organisationer

Westanders jury - med representanter från media, näringsliv och ideella organisationer -  hade svårt att bestämma en enskild vinnare och lät därför utmärkelsen bli en delad vinst mellan feministiskt initiativ och Frälsningsarmén.

"Gudruns grill fick grytan att koka" - löd orden som beskrev fi:s vinst.  Men diskussionerna om aktionen handlade framförallt om huruvida det var bra eller dålig pr, snarare än om feministiskt initiativs budskap, skriver Westander i sin motivering.

Därför kammande Frälsningsarmén hem priset för budskapet "Bränn inte pengar - vi behöver dem bättre" - vilket å andra sidan var ett resultat av fi:s aktion.

– Frälsningsarmén var snabba att utnyttja debatten om pengabränningen till att öka intresset för sin insamling till behövande, berättar Nina Halling, pr-konsult från Westander i ett pressmeddelande.

Veronica Svärd, pressansvarig hos fi, är stolt över vinsten och inte heller förvånad över Frälsningsarméns kampanj.

- Frälsningsarmén valde precis som många andra att besvara Fi:s aktion med ett "jag behöver pengarna bättre"-argument, berättar Veronica Svärd för Nyheter24.

- Det är märkligt att frågan bara dyker upp när man faktiskt eldar upp pengar. Men de som bränner pengar för onödiga ändamål - exempelvis moderaterna som låtit en helikopter cirkulera runt området i pr-syfte - verkar inte ha fått någon kritik. Varför skulle det vara moraliskt bättre?

Kommentera
Kopiera länk
Dela