- Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Littorin: Ord står mot ord

Före detta arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin talar ut om sexköpsanklagelsen i en intervju med Dagens Nyheter.


Förra arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin (m) säger sig befinna sig i en mardröm efter att ha anklagats för ett brott han inte kan bli friad för.

Han hade föredragit att ställas inför rätta, men sätter nu i stället sitt hopp till en publicistisk prövning.

– Det har naturligtvis varit väldigt påfrestande dagar. Beslutet att avgå och medge att jag inte orkar längre, medietrycket och jakten för att försöka hitta mig – jag tror de flesta förstår att det är snudd på outhärdligt. Men jag befinner mig bland vänner och läker sakta ihop, säger Sven Otto Littorin i en mejlintervju med Dagens Nyheter.

Som anledning till att han inte berättade vad anklagelserna bestod i säger exministern att han ville bespara sin familj falska anklagelser:

– Jag är inte människotypen som klarar av att vara iskall.

DN ställer frågan varför han bidrog till att hela Sverige fick veta namnen på hans barn.

– Jag skulle aldrig, aldrig utnyttja mina barn på det sättet. Jag trodde att min avgång skulle bespara dem obehag. Allt jag gjorde handlade i grund och botten om att skydda dem från mer obehagligheter.

Sven Otto Littorin vet inte om han träffat den kvinna som nu anklagar honom för att ha köpt sex av henne.

– Det vet jag ju inte eftersom jag inte vet vem hon är. Låt mig också säga i detta sammanhang att när Aftonbladet säger att jag beskyller henne för att ljuga bara för att jag förnekar brottsanklagelserna så är det beklagligt. Så här är det som jag ser det: Ord står mot ord. Jag vet inte om hon misstagit sig eller hittat på hela historien. Men jag har inget behov av att ta ut någon ilska eller upprördhet på henne, säger han till DN.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ras för bitcoin

Högre försvarsvilja med utländsk bakgrund

Viljan att strida och riskera livet för att försvara Sverige är högre bland invånare i utsatta områden med utländsk bakgrund än hos övriga svenskar. Det visar en ny undersökning från Järvaveckan.

Här tvingas Maria Forsblom lämna "Nyhetsmorgon"-studion – mitt i direktsändning

Anders Pihlblad och Maria Forsblom skulle leda tisdagens "Nyhetsmorgon" i TV4. Men mitt under sändningen tvingades den senare lämna studion.

Planen: Dubbelt så mycket el till 2045

År 2045 ska Sverige kunna producera dubbelt så mycket el som i dag, eller 300 TWh. Bland annat med kraftigt utbyggd kärnkraft. Det framgår av regeringens energiproposition, som också innehåller etappmål på vägen dit.

Man jagas för dubbelmord i Nässjö

En man i 35-årsåldern misstänks för dubbelmord i Nässjö, sedan två män hittats döda efter en brand i ett flerfamiljshus i februari.

Pappan bekräftar mord på svensk i Turkiet

1 timme sedan
Pappan till den svenske man som uppges ha dödats i en skottlossning i Turkiet på söndagskvällen bekräftar att hans son blev ihjälskjuten.