Tisdag 18 Jan
Stockholm

Göran Hägglund ratar Pride

Kd kommer inte till Pride.
Kd kommer inte till Pride. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Göran Hägglund är den enda partiledare som tackar nej till att delta i Pridefestivalens partiledardebatt. Kristdemokraterna har inte heller något tält på festivalområdet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kristdemokraternas allianspartier riktar nu hård kritik mot partiledaren Göran Hägglund.

Orsaken till Hägglunds pride-diss? Enligt kristdemokaternas pressekreterare Petra Kjellarson kan han inte delta eftersom han håller sitt traditionella sommartal på Öland påföljande dag.

Många tror att Hägglund inte vill komma eftersom han förra året blev utbuad. Men den förklaringen tycker inte Ulrika Westerlund, RFSL, håller.

– Det skulle i så fall vara tråkigt. De för ju en politik som många hbt-personer är kritiska mot. När kd ändå framhärdar med att de är ett parti för alla är den här debatten ett utmärkt tillfälle att visa upp det, säger Ulrika Westerlund till Svenska Dagbladet.

Debatten som Hägglund avstår ifrån arrangeras av RFSL på temat hbt-frågor, det vill säga homosexuella, bisexuella och transpersoner.
Valåret 2006 var Hägglund med vid partiledardebatten på Pride. Den gången uteblev Göran Persson (S), och RFSL ställde fram en tom stol i hans ställe. De planerar att göra samma markering i år.

Kommentera
Kopiera länk
Dela