"Nu handlar det om vårt land." Så lyder trycket på åhörarnas gula tröjor när Jimmie Åkesson håller tal.
"Nu handlar det om vårt land." Så lyder trycket på åhörarnas gula tröjor när Jimmie Åkesson håller tal. - Foto: Fredrik Persson/Scanpix

Jimmie Åkesson kopplar våldtäkter till invandring

Sverigedemokraterna har gått igenom samtliga våldtäktsdomar från förra året för att visa sambandet mellan invandring och sexbrott. Partiledaren gjorde våldtäkter till en valfråga i sitt tal på lördagen.


SÖLVESBORG. I talet gick sverigedemokraternas ledare, Jimmie Åkesson, hårt åt sina motståndare i valet. Den liberala invandringspolitiken har orsakat allvarliga problem för Sverige, hette det.

Speciellt har våldtäkterna ökat, menar Åkesson. Men problemet går att lösa med en minskad invandring kombinerad med hårdare straff.

– Straffen för våldtäkt är i dag så låga att de många gånger utgör ett hån mot offren. De utgör ett hån mot den allmänna rättsuppfattningen. Pedofiler och andra gärningsmän som har gjort sig skyldiga till särskilt råa och upprepade våldtäkter ska överhuvudtaget inte släppas ut på gatorna igen, säger Åkesson i sitt tal enligt Ekot.

Partiet har gått igenom samtliga våldtäktsdomar från förra året för att bevisa sin tes om att invandringen föder sexbrott. Resultatet kommer att presenteras i ett senare skede av valrörelsen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!