- Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Gudrun Schyman gör rut-avdrag

Flera politiker som vill avskaffa avdraget för hushållsnära tjänster har själva gjort så kallade rut-avdrag. Däribland Gudrun Schyman.


Flera riksdagskandidater har gjort avdrag för hushållsnära tjänster - så kallade rut-avdrag - trots att det strider mot deras politik.

Bland dem återfinns feministiskt initiativs toppkandidat, Gudrun Schyman - som tillhör de hårdaste kritikerna av det som tidigare kallades pigavdrag.

Men Schyman har inga etiska betänkligheter.

– Jag ser ingen motsättning i det. Det finns många saker som jag inte tycker är bra, och som jag vill ändra på, där vi har en politik för att förändra och det här är ett område, säger hon till SVT:s Rapport.

Rapport har frågat 5 000 riksdagskandidater om de utnyttjat avdraget för hushållsnära tjänster. Av dem svarade 1 800.

Totalt säger sig arton riksdagskandidater ha gjort skatteavdrag av hushållsnära tjänster trots att deras partier är politiska motståndare till rut-avdraget.

/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Kollektivavtal för Ingrossokopplad klädkedja

Ryssar önskar fred – på Putins villkor

Ryska medborgare ser gärna fred – men i så fall ska det ske på den ryska regimens villkor. Folk har lärt sig att leva med det brinnande kriget, enligt en analys av sinnesstämningen i Ryssland.

Efter rekordåren – nu vabbar vi mindre

Efter de senaste årens rekordsiffror verkar nu vabbandet minska bland småbarnsföräldrar. Med ett par veckor kvar av året är det betydligt färre ansökningar än under 2022, visar siffror som TT tagit del av.

Varnar för ”megatorka” i framtidens Europa

Extrem värme och torka som väntas bli vanligt i slutet av århundradet kan drabba Europa redan närmsta decennierna – och flera år i rad, enligt en ny studie.

Bombdåd på mässa i Filippinerna – flera döda

Minst fyra personer dog och dussintals människor skadades vid ett bombattentat mot en katolsk mässa i staden Marawi i provinsen Mindanao i Filippinerna på söndagen.

Attacker mot Gaza möts med raketer

Israels bombardemang av södra Gaza fortsätter samtidigt som Hamas och Islamiska Jihad har svarat med raketbeskjutning mot Israel.