- Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Gudrun Schyman gör rut-avdrag

Flera politiker som vill avskaffa avdraget för hushållsnära tjänster har själva gjort så kallade rut-avdrag. Däribland Gudrun Schyman.


Flera riksdagskandidater har gjort avdrag för hushållsnära tjänster - så kallade rut-avdrag - trots att det strider mot deras politik.

Bland dem återfinns feministiskt initiativs toppkandidat, Gudrun Schyman - som tillhör de hårdaste kritikerna av det som tidigare kallades pigavdrag.

Men Schyman har inga etiska betänkligheter.

– Jag ser ingen motsättning i det. Det finns många saker som jag inte tycker är bra, och som jag vill ändra på, där vi har en politik för att förändra och det här är ett område, säger hon till SVT:s Rapport.

Rapport har frågat 5 000 riksdagskandidater om de utnyttjat avdraget för hushållsnära tjänster. Av dem svarade 1 800.

Totalt säger sig arton riksdagskandidater ha gjort skatteavdrag av hushållsnära tjänster trots att deras partier är politiska motståndare till rut-avdraget.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sverige återlämnar finska kranier

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.