- Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Reinfeldt dissar Maud: Moderaterna bestämmer

Centerledaren Maud Olofsson har hävdat att hon har lika mycket makt som Fredrik Reinfeldt. Nu får hon svar på tal av statsministern: "Moderaterna har ett större inflytande. Och så ska det vara."


I Sydsvenskans partiledarintervju med centerpartiets ledare, vice statsminister Maud Olofsson, sa centerledaren att partiets inflytande i regeringen är lika stort som moderaternas.

Men nu får hon svar på tal av statsminister Fredrik Reinfeldt (m) i samma tidning:

– Valresultatet ska återspeglas i regeringens sammansättning. Halva regeringen består av moderater. Andra halvan består av de övriga tre partierna. Det tycker jag indikerar att moderaterna har ett större inflytande. Och så ska det vara, säger moderatledaren i Sydsvenskan.

På frågan om vad som händer när de borgerliga partiledarna samlas i det inre kabinettet för att lösa tvister svarar statsministern:

– Jag tror ... och det är väl det Maud vill säga ... att i den kretsen är vi väldigt nära varandra i de flesta frågor. Sen har vi fler moderata statsråd. Vi har stats- och finansminister. Så det är mycket tydligt att moderaterna har ett betydligt större inflytande till följd av att vi har ett större väljarstöd.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!