Onsdag 16 Jun
Stockholm

SVT avslöjade Bodströms drogtest

Thomas Bodström flydde till USA när Nyheter24 ville låta drogtesta honom.
1 av 6
Thomas Bodström flydde till USA när Nyheter24 ville låta drogtesta honom. Foto: SÖREN ANDERSSON/Scanpix
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Näringsminister Maud Olofsson (c) och Beatrice Ask (m) vägrade. Satirprogrammet Elfte timmen i SVT avslöjade Thomas Bodströms drogtest.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tidigare justitieminister, Thomas Bodström (s), väckte en våg av misstankar på nätet när han först gick med på att göra ett drogtest i P3 Nyheter och sedan avböjde när han fick veta vilka droger man testar för.

Senare hänvisade han till att det är integritetskränkande att kissa inför någon annan. Detta trots att han bedrivit en politik som gjort frivilliga drogtester till i praktiken tvingande inslag för många skolelever runt om i landet.

När Nyheter24 erbjöd Bodström ett salivprov i stället för ett kissprov avböjde han också detta.

Nyheter24 lät då skicka en lock av Thomas Bodströms hår, som Piratbyrån köpte på välgörenhetsauktion i P3 år 2006, på droganalys i USA.

När vi mot slutet av förra veckan fick provresultatet bestämde vi oss för att skicka det till två politiker på andra sidan blockgränsen som också tycker att det är bra att andra - däribland Thomas Bodström - låter drogtesta sig för att i vår tur testa om de skulle avslöja provsvaren.

Det gjorde de inte. Den äran tillföll i stället SVT:s politiska satir-program Elfte timmen, som begärde ut drogtestet som offentlig handling från regeringskansliet.

I onsdagskvällens program delgav de tittarna resultatet.

– Elfte timmen kan äntligen avslöja att Thomas Bodström är drogfri, säger programledaren Peter Settman.

– Och det här innebär att misstankarna kring Bodström äntligen kan upphöra. Misstankar som framför allt funnits hos Maud Olofsson.

Centerledaren Maud Olofsson sa tidigare till Expressen:

– Vi har ju ett fall nu. Misstanken kring Thomas Bodström den är ju inte bra.

SE PROGRAMMET PÅ SVT PLAY (Till och med den 9 oktober).

Kommentera
Kopiera länk
Dela