Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Socialdemokraterna anklagas för valfusk

- 09/09/2010, 08:43 -

Mats Andersson / SCANPIX

Kan ha brutit mot vallagen i tre olika vallokaler.

HUDDINGE. Socialdemokraterna anklagas för valfusk. Detta efter att partiarbetare i Huddinge påstås ha agerat felaktigt i tre olika vallokaler för förtidsröstningnär.

Valarbetarna ska ha gått in i vallokalen, hjälpt väljarna att plocka ut sitt röstkort och ledsaga väljarna till valskärmen med socialdemokratiska valsedlar i handen.

Ett agerande som fått personalen i biblioteken, där förtidsröstningen äger rum, att slå larm.

Men socialdemokraternas ordförande i Huddinge, Ann-Marie Högberg, menar att det handlar om missförstånd snarare än lagbrott.

– Jag tycker att det är himla tråkigt att den här diskussionen har uppstått. Bakgrunden till att situationen har uppstått är att man velat hjälpa till så att människor använder sig av rätten att rösta, säger hon till Expressen.

När socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan får veta vad som hänt väljer han att inte svara på frågor. I stället lämnar han ett uttalande via partiets presschef.

–  Självklart ska lagar och regler följas, men eftersom jag inte känner till det här är det en fråga för partiet i Huddinge, säger han enligt Expressen.