Vid ett valmöte i Rosengård hamnade sverigedemokrater i en hotfull situation, uppger partiets valarbetare.
Vid ett valmöte i Rosengård hamnade sverigedemokrater i en hotfull situation, uppger partiets valarbetare. - Foto: Simon Paulin / SvD / SCANPIX

Sd:are stenade i Rosengård

Sverigedemokraternas valarbetare omringades av en stor grupp unga män i Rosengård.


MALMÖ. Sverigedemokraterans valarbetare uppger för Sydsvenskan att de plötsligt såg sig omringade av en stor grupp unga män. Invandrarmän, enligt sverigedemokraterna.

De invandringskritiska partiaktivisterna var på ett valmöte i den invandrartäta förorten till Malmö när smockan plötsligt hängde i luften. Det ska ha uttalats hotelser och kastats sten.

– Jag vet inte om någon polisanmälan har gjorts än men vi kommer att göra det, säger partiets politiske sekreterare Mattias Karlsson till Sydsvenskan.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.