Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sd kapade 50-tal riksdagskvinnor

1 av 2

Riksdagen

Sverigedemokraterna har kapat ett 50-tal riksdagskvinnor från andra partier.
2 av 2

Sverigedemokraterna har kapat ett 50-tal riksdagskvinnor från andra partier.

Fredrik Sandberg / SCANPIX

Nyheter | 13/09/2010 16:20

Socialdemokraten Marie Nordén och ytterligare ett 50-tal andra riksdagskvinnor förekommer på bild i sverigedemokraternas valpropaganda. Nu polisanmäler riksdagsledamoten Marie Nordén.

När en vän i skånska Svedala ringde riksdagsledamoten Marie Nordén (s) och berättade att hon sett sin kompis på bild i sverigedemokraternas valmaterial fick det riksdagskvinnan från Östersund att se rött.

– Jag känner mig fruktansvärt kränkt av att bli sammankopplad med ett parti som sverigedemokraterna. De står för helt andra värderingar än jag. De är odemokratiska. De tror inte på människors lika värde, säger Marie Nordén till Östersunds-Posten.

Maries skånska väninna hade bläddrat igenom sverigedemokraternas valmaterial och förvånats över att så många kvinnor kandiderade till riksdagen för partiet. Tills hon såg sin kompis Marie i mitten av bilden.

Ingenstans stod angivet var, av vem och i vilket sammanhang bilden tagits.

– Inte något anständigt parti beter sig på det här sättet. Att använda sig av andra aktiva, folkvalda, man gör inte så, säger Marie Nordén till ÖP.

Nu har Marie Nordén bestämt sig för att polisanmäla - oavsett om det skulle gynna sverigedemokraterna eller inte.

– Jag vet inte. Jag kan inte göra någonting annat. Jag måste göra en markering.