Lördag 17 Apr
Stockholm

15-åring bjöds på vin på s-möte med Bodström

Socialdemokratena bjöd minderåriga på rosévin. Thomas Bodström: "Det är en skandal."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

15-åriga Amilia från Sigtuna serverades rosévinsocialdemokraternas valmöte på restaurang Ljunggrens på Södermalm i Stockholm, avslöjar Expressen.

– Jag förstod först inte att det var vin jag fick, säger Amilia till tidningen.

Riksdagsledamoten och socialdemokraternas toppnamn i valrörelsen, Maryam Yazdanfar, stod som arrangör och ska, enligt Amilia, ha varit den som serverade vinet.

– Jag fick aldrig någon fråga om hur gammal jag var eller om jag ens ville ha vin. Det bara ställdes fram på bordet framför mig, berättar Amilia för Expressen.

Maryam Yazdanfar säger att det var 18-årsgräns på arrangemanget.

– Jag ställde bara fram glas till entreprenörerna. Men jag kan inte säga att ingen femtonåring drack alkohol. Min kollega skulle se till så att alla bloggare som var där var över 18 år.

En av bloggarna var alltså 15-åriga Amilia från Sigtuna, som är medlem i MUF och var inbjuden för att prata ungdomsarbetslöshet. På bilden ovan ses hon dricka vin tillsammans med ingen mindre än de rödgrönas justitieministerkandidat.

Tidigare justitieminister Thomas Bodström (s), som var kvällens dragplåster, är besviken:

– Jag tänker inte skydda någon. Det var skitklantigt, och då spelar det ingen roll om det var moderater eller mitt eget parti. Jag tänker inte lägga fingrarna emellan, säger han till Expressen.

– Detta är en skandal! Skitklantigt!

Kommentera
Kopiera länk
Dela