Tisdag 20 Apr
Stockholm

"Invandrare präglas av en aggressiv gen"

På sin blogg skrev sverigedemokraten Thomas Karlsen att "invandrare präglas av en aggressiv gen". Senare på dagen togs inlägget bort, men politikern tar inte avstånd från tanken. – Jag tycker att vissa invandrare har problem med sin aggressivitet, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sverigedemokraten Thomas Karlsen, 51, står på partiets första plats till kommunfullmäktige i Trollhättan. På onsdagen fick hans blogg stor uppmärksamhet sedan han skrivit att invandrare har en "aggressiv gen".

"Nytt i vår vardag är att Sverige befolkas av del människor som starkt präglas av sin aggressiva ”gen”. Vi ser händelser i vår vardag, som skapats av bagateller. Men som urartar i våld, och även mord. Detta sker tex på skolor, krogar, stan, i tvättstugor och parkeringsplatser mm. På våra vägar förvandlas dessa personer också till farliga riskfaktorer." skrev Karlsen, uppger TTELA.

När Karlsen konfronterats med det kontroversiella inlägget, tog han bort det från bloggen på grund av "för mycket politisk inkorrekt uppmärksamhet". Men när han får utveckla sin tanke, står han fast vid tanken.

– Jag tycker att vissa invandrare har problem med sin aggressivitet. Jag har jobbat som ordningsvakt sedan 1982 och själv sett det, säger han till Dagens Nyheter.

Finns den här ”genen”, som du påstår, inte bland svenskar?

– Nej, inte alls i den omfattningen. I så fall är det droger inblandade, steroider, GHB och sådant.

Kommentera
Kopiera länk
Dela