Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stureplansbloggar får betalt av moderaterna via mellanhand

- 16/09/2010, 16:25 -
Katrin Zytomierska
1 av 2

Katrin Zytomierska

Dan Hansson/SvD/Scanpix

Petra Tungården och Michaela Forni
2 av 2

Petra Tungården och Michaela Forni

Janerik Henriksson/Scanpix

Fem framgångsrika bloggare fick betalt av moderaterna för att skriva inlägg om partiet.

Bloggarna Michaela Forni (Stureplan.se), Katrin Zytomierska (Finest.se), Petra Tungården (Bubbleroom), Dasha Girine (Nöjesguiden) och Anna Hibbs (Stureplan.se) har samtliga fått betalt av moderaterna för att skriva inlägg om partiet, rapporterar Metro.

På sin blogg kommenterar Anna Hibbs ärendet:

– Självklart tar jag betalt av moderaterna. Jag tar betalt för allt jobb jag gör. This life don't come for free. Lika självklart är det dock att jag INTE tar betalt för att blogga åt dom. Jag, Mickis och Petra blev tillfrågade om vi ville agera som ambassadörer under valkampanjen. Åter igen, SJÄLVKLART sa vi ja. Jag jobbar bara med företag jag kan stå för och känner att jag på ett ärligt och genuint sätt kan representera, skriver Anna Hibbs.

Carl M Sundevall, ansvarig utgivare på Stureplan.se, säger till Dagensmedia.se att han har plockat bort ett flertal inlägg tills han fått klarhet i om de betalats av tredje part.

Elisabeth Somp, kommunikationschef för moderaterna i Stockholm säger att moderaterna har ett samarbete med pr-byrån Glife som har engagerat bloggarna:

– Vårt samarbete med Glife omfattar bland annat tre events. Glife har i sin tur har engagerat dessa fem bloggare som bloggar och marknadsför eventen. Sedan har vissa valt att skriva mer om politik.

– Vårt samarbete är med Glife, vi (moderaterna) har inte betalat bloggarna, utan Glife, säger Elisabeth Somp.