Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Maud Olofsson kan ersättas av 27-åring

- 24/09/2010, 12:30 -
Maud Olofsson avgår snart enligt källor inom centern.
1 av 2

Maud Olofsson avgår snart enligt källor inom centern.

Sören Andersson/Scanpix

Annie Johansson är populär inom partiet.
2 av 2

Annie Johansson är populär inom partiet.

Henrik Montgomery/Scanpix

Källor inom centerpartiet uppger att partiledaren Maud Olofsson kommer att avgå inom ett år och att Annie Johansson, 27, är den hetaste kandidaten till jobbet.

Enligt en enkät gjord av Expressen bland förtroendevalda centerpartister uppges 55 procent tro att partiledaren, näringsministern och vice-statsministern Maud Olofsson kommer att avgå inom ett år.

Under Almedalsveckan i juli publicerades liknande uppgifter som sa att centerledaren skulle avgå efter valet, oavsett valresultat.

Enligt enkäten är det riksdagsledamoten Annie Johansson, 27, som ligger bäst till för att efterträda Maud Olofsson.

Annie Johansson är för närvarande centerns talesperson i arbetsmarknadsfrågor och får 30 procent av de tillfrågades stöd före Lena Ek på 24 procent och Andreas Carlgren på 6 procent.

Annie Johansson uppges också vara tilltänkt som minister i Fredrik Reinfeldts regering:

– Jag har inga kommentarer, det är en fråga för regeringen. Enkäten kan jag inte heller kommentera. Det är inga frågor jag är inblandad i, men det är roligt att vara tilltänkt, säger Annie Johansson till Nyheter24

Maud Olofsson har varit centerns partiledare i snart tio år och hon förväntas avgå under partistämman i Åre 22-25 september.

De främsta orsakerna till kritiken mot Maud Olofsson är hon anses ha svikit traditionella centervärderingar för att passa in i allianssamarbetet. Partiet har också tappat stöd i landsbygden men ökat i Stockholm.