Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

USA svarslösa om terrorhot

Hund söker bomb.
1 av 2

Hund söker bomb.

Bertil Ericson/Scanpix

Beatrice Ask söker svar.
2 av 2

Beatrice Ask söker svar.

Henrik Montgomery/Scanpix

Nyheter | 07/10/2010 20:37

Justitieminister Beatrice Ask (m) bad USA om svar på tal om förhöjt terrorhot i Europa, men blev utan svar.

Vid dagens ministermöte för EU:s justitie- och inrikesministrar deltog också Jane Holl Lute, biträdande amerikansk inrikesminister.

EU-ministrarna pressade Jane Holl Lute på ytterligare information om den amerikanska varningen att resa till Europa på grund av ökad risk för terrordåd, men inforamtionen uteblev.

Svenska justitieministern Beatrice Ask (m) frågade Holl Lute vid en lunch i samband med mötet om den ökade varningsgraden men fick inget svar enligt Ask, rapporterar Expressen.

Nättidningen EUbusiness rapporterar även att tyske inrikesministern Thomas de Maiziere kritiserat de amerikanska resevarningarna till Europa eftersom det hjälper terrorister att sprida rädsla.

– Jag anser det särskilt viktigt att få mer information när USA har gått ut med förhöjd varning för hela Europa, sa den belgiska inrikesministern Annemie Turtelboom till EUbusiness.

Den amerikanska varningen omfattar inte något särskilt europeiskt land.

Sverige har nyligen höjt sin terrorberedskap.