Hund söker bomb.
1 av 2
Hund söker bomb. - Foto: Bertil Ericson/Scanpix
Beatrice Ask söker svar.
2 av 2
Beatrice Ask söker svar. - Foto: Henrik Montgomery/Scanpix

USA svarslösa om terrorhot

Justitieminister Beatrice Ask (m) bad USA om svar på tal om förhöjt terrorhot i Europa, men blev utan svar.


Vid dagens ministermöte för EU:s justitie- och inrikesministrar deltog också Jane Holl Lute, biträdande amerikansk inrikesminister.

EU-ministrarna pressade Jane Holl Lute på ytterligare information om den amerikanska varningen att resa till Europa på grund av ökad risk för terrordåd, men inforamtionen uteblev.

Svenska justitieministern Beatrice Ask (m) frågade Holl Lute vid en lunch i samband med mötet om den ökade varningsgraden men fick inget svar enligt Ask, rapporterar Expressen.

Nättidningen EUbusiness rapporterar även att tyske inrikesministern Thomas de Maiziere kritiserat de amerikanska resevarningarna till Europa eftersom det hjälper terrorister att sprida rädsla.

– Jag anser det särskilt viktigt att få mer information när USA har gått ut med förhöjd varning för hela Europa, sa den belgiska inrikesministern Annemie Turtelboom till EUbusiness.

Den amerikanska varningen omfattar inte något särskilt europeiskt land.

Sverige har nyligen höjt sin terrorberedskap.

/
/
/
/
EU
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

General Motors lyfter vinstprognos

Dödade 76 katter – för att katt repade hans bil

En sydkoreansk man har dömts till 14 månaders fängelse för att ha tagit livet av ett 70-tal katter.

Häktade flyttas under Eurovisionveckan

Arrestplatser i södra Sverige ska frigöras inför Eurovision Song Contest i Malmö. Detta för att polisen ska kunna hantera situationer där ett stort antal personer grips eller omhändertas, rapporterar Göteborgs-Posten.

Västervik: Polisen rapporterar om brand

"Brand på Gundelvägen, Gamleby.", skriver polisen på sin hemsida.

Finlands president: Tala mindre om krig

Sverige och Finland har som nya Nato-medlemmar en viktig roll i att bidra till fred, anser Finlands president Alexander Stubb. Det bästa sättet att undvika krig är att tala mindre och förbereda mer, säger Stubb i riksdagen.

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Armenien och Azerbajdzjan har börjat "fixa" sin hårt omstridda gräns, meddelar ärkefienderna. Gränsdragningen utgör ett försök att normalisera den ytterst frostiga relationen mellan länderna och undvika nya blodiga sammandrabbningar i regionen.