Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bloggerska låtsades ha cancer - åtalas för bedrägeri

Chitose Suzuki / SCANPIX

Nyheter | 30/08/2011 18:00

24-årig kvinna bloggade om fejkad cancer och lyckades lura till sig 353 000 kronor.

TØNSBERG. Enligt bloggen var kvinnan allvarligt sjuk i cancer. Med utförliga beskrivningar och bilder på håravfall lyckades hon lura till sig 353 000 kronor. Nu åtalas hon och före detta sambon för bedrägeri.

Blodcancer
Den 24-åriga kvinnan från norska Tønsberg skrev att hon hade blodcancer, och att den var på väg att sprida sig till hjärnan. Allt var lögn. Enligt NRK skrev hon: "Har konstant ont i huvudet, det känns som om någon sitter där inne och försöker rycka ut mina tänder och pressa ut mina ögon."

Läsarna kände direkt stor sympati. När hon berättade att hon behövde pengar för alternativ behandling började bidragen strömma in.

Renoverade köket
Nu har Vestfold polisdistrikt anmält 24-åringen för bedrägeri.
– Vi menar att det här är en allvarlig sak, i och med att hon har utnyttjat andra människors sympatier och välmening, säger åklagaren Nina Aaskjær till NRK.

Kvinnans före detta sambo, en 30-årig man från samma kommun, är åtalad för häleri. Pengarna ska ha gått till köksrenovering, dykutrustning och en stuga.