Söndag 16 Maj
Stockholm

Guldet blev till sand

Svenska Valutagruppen förskingrade investerade pengar och satsade på vaga gulddrömmar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Finansbolaget Svenska Valutagruppen har under flera års tid lockat företag och investerare att satsa stora belopp i valutahandel.

Nu frågar sig bedömare i vilken utsträckning Svenska Valutagruppen alls ägnat sig åt valutahandel. Vad som står klart är dock att en stor del av pengarna gått till spekulationer i guld. Spekulationer som visade sig vara ett riktigt bottennapp.

Efter att Svenska Valutagruppen försattes i konkurs den 13 mars gick bolagets vd Alfonso Granlund under jorden. Medan bolagets anställda hänvisades till en advokat.

Det var inte bara Granlund som gick upp i rök, även pengarna som de 400 till 500 investerarna pumpat in försvann hokus pokus. Det rör sig om minst 120 miljoner. Och varenda öre verkar som bortblåst.

Enligt Granlunds advokat, Filip Rydin, är han dock kvar i Sverige.

– Han är kvar i Sverige och har ingen som helst avsikt att försvinna, säger Rydin, till Dagens Ledare.

Det var inte länge sedan Svenska Valutagruppen sökte nya medarbetare. Då lät det så här:

"Svenska Valutagruppen AB är en kapitalförvaltare som arbetar aktivt med investeringar för förmögna privatpersoner och finansiella institutioner. Vår framgång på marknaden innebär att vi söker fler målinriktade medarbetare till vårt Stockholmskontor."

Men det var som sagt då. Nu är det i stället en hel del förmögna privatpersoner och finansiella institutioner som är fly förbannade på att de blivit blåsta.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela